Kijkje bij de brandweer en dino’s voor Noud

DE DROOM

Een keer meerijden met een echte brandweerauto en naar een dino park

DREAMCHASERS

Ineke Halve, Bart Makkinga en Edwine Kooyman

DE DROOMDAG

Op donderdag 5 april wordt de elfjarige Noud door 4 brandweermannen uit zijn klas gehaald. Met loeiende sirene wordt Noud samen met zijn vriendinnetje naar de brandweerkazerne gebracht. Daar krijgt hij een rondleiding in de kazerne en mag hij mee op de 30 meter hoge ladder. Dit is echt heel spannend en heeeeel hoog. Tot slot mag hij een brandweermannenpak aan en mag hij een brand blussen. Dit kan hij echt heel goed!
Met de brandweer rijden we naar het station Rotterdam Lombardijen en mag Noud voor het eerst van zijn leven in een dubbeldek trein rijden. Samen met de conducteur mag hij voorin de trein bij de machinist kijken.
Als we als verrassing bij dierenpark Amersfoort aankomen gaan we eerst even wat warms drinken want het is best fris buiten. Special voor Noud is er een chocoladetaart met een coole afbeelding van Spiderman erop…..dat is smullen!
Hierna staat er gids Wim op Noud te wachten die ons een kijkje achter de schermen van het dierenpark gaat geven. We leren veel over chimpansees, olifanten en leeuwen. We komen heel dicht bij een tijger, staan oog in oog met een giraffe en mogen een zebra aaien.
Hierna mogen we het Dinopark in. Noud kijkt zijn ogen uit bij al die levensechte dino’s en hij kan ons er heel veel over vertellen.
Na een broodje knakworst krijgt Noud nog een gave Spiderman tas met portemonnee en horloge.
Via de beren en papegaaien vertrekken we naar de Euromast in Rotterdam om te gaan eten op de Berenboot en tijdens het eten een rondvaart door de Rotterdamse haven te maken.
Helaas is het erg druk onderweg en komen we in de file terecht en redden we de afvaart niet.
Gelukkig staat Noud’s vader, zusje en broertje te wachten en sluiten we de dag feestelijk bij de McDonalds af.
Als laatste verrassing krijgt Noud een Spiderman dekbedhoes waaronder hij voortaan kan dromen over de brandweer, dino’s, chocoladetaart en zijn held Spiderman natuurlijk!!!

SPONSOREN BEDANKT!

Brandweer Groene Tuin Rotterdam (speciaal brandweerman Koen), Bakkerij v.d. Berg, Dierenpark Amersfoort en Berenboot Rotterdam.

PERSBERICHT

https://dagblad010.nl/rotterdamse-noud-krijgt-zijn-droomdag/

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup