Isolde ging paardrijden op het strand

Droomkind Isolde heeft zeer recent haar moeder verloren aan borstkanker. Dream4Kids mocht voor dit paardenmeisje aan de slag om een geweldige droomdag te organiseren. En waar kun je nou beter paardrijden dan op het strand....

De droom

Paardrijden

Dreamchasers

Ellen & Karlijn

De droomdag

De dag begint vroeg voor Isolde, om kwart voor zeven staan we voor de deur om haar mee te nemen voor haar droomdag. Bijna in Holwerd aangekomen, heeft ze het door, wij gaan naar het paardeneiland, Ameland! Trots kan ze ons vertellen waarom Ameland het paardeneiland is, de plek waar de film Penny Shadow is opgenomen en waar de paardenreddingsboot nog regelmatig demonstraties geeft.

Met de boot aangekomen in Ameland staan daar fietsen voor ons klaar, en na een kwartiertje fietsen staan we bij de manege ’t Jutterspad. Deze manege heeft meer dan 20 Friese paarden en laat dat nou net het ras paard zijn waar Isolde zo graag op wil rijden. Het Friese paard Wieke staat klaar om met Isolde een tochtje te gaan maken. Ze rijden door de bossen, de duinen, om uiteindelijk op het strand uit te komen. Ze gaat in galop over het strand en ze mag zelfs door de branding! Weer terug gekomen bij de manege staat daar een snelle Audi klaar om ons van Nes naar Hollum te brengen. Hier hebben we eerst een heerlijke lunch gegeten bij Eeterij Tante An. Na de lunch komt opeens paard met wagen voorrijden. Isolde mag naast de koetsier en wij drieën kunnen mee achterin. Met paard en wagen rijden we over het strand, over de duinen en komen we zelfs langs de plek waar Penny Shadow opgenomen is. Dan krijgt Isolde zelf de teugels in handen en krijgt ze de kans zelf te mennen. Dit doet ze geweldig en zo maken wij onze tocht af in de bossen, om weer terug te komen in Hollum.

De mooie Audi brengt ons weer terug naar de fietsen en zo rijden we naar het strand. We kunnen nog even lekker uitwaaien voor we van ons avondeten gaan genieten. Dit doen we vervolgens bij restaurant De Piraat waar we het voorrecht hebben om een van de heerlijke gerechten van de kaart te kiezen. Tijdens het eten krijgen we te horen dat we niet met de normale boot naar het vaste land gaan, maar met de watertaxi. Dit is wel heel bijzonder, want deze gaat zeker twee keer zo snel als de gewone boot, en tijdens de reis krijgen we uitleg over de functie van de vele knopjes en mag Isolde op de bijrijdersstoel. Via een klein trappetje gaan wij van de watertaxi aan wal, waar we weer met de auto terug rijden naar huis. We willen iedereen die heeft meegeholpen om er een geslaagde dag van te maken hartelijk bedanken. Wij als organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige dag.

Sponsoren bedankt!

Manege 't Jutterspad, Wagenborg Passagiersdiensten B.V., BTC Teleconsult, Eeterij Tante An, De Piraat

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup