Is er wifi in de ruimte? Een droomdag voor Samuel!

DE DROOM

Samuel en zijn beste vriend Tomas gaan naar Space Expo!

DREAMCHASERS

Marc & Katinka

DE DROOMDAG

Op 18 augustus is het dan zover. De droomdag van Samuel zal vandaag plaatsvinden. 

Wij staan samen met zijn beste vriend (die ook wel een speciale dag kan gebruiken) buiten te wachten wanneer Samuel en zijn moeder naar buiten komen om even boodschappen te doen. Dat boodschappen doen gaat dus niet door. We gaan iets veel leukers doen! 

We beginnen met een kop koffie en heerlijke taart. Ondertussen zijn er twee mensen die Samuel nog een hele fijne dag willen wensen. Zijn idolen; Tineke Schouten en Jochem Myjer. Beiden hebben een persoonlijke boodschap gefilmd en wensen Samuel een hele fijne dag toe. Van Jochem Myjer krijgen ze allebei het boek “De Gorgels”.

Dan is het tijd om te vertrekken naar de eerste activiteit, maar wacht! Daar staan wel twee heel gave auto’s voor de deur.  De jongens gaan mee in de Porsche Panamera welke door Hertz gesponsord is en de ouders mogen mee in de Volvo XC90 gesponsord door Volvo Hooftman. 

Na alle knoppen te hebben ontdekt, de airco van 10C naar 35C en weer terug te hebben gezet, de muziek van stil naar trillende trommelvliezen te hebben gehoord, de raampjes open en dicht te hebben gehad, navigatie aan/uit en route wijzigen getest, is het tijd om een stuk te rijden. Samuel en Tomas zijn gek van planeten en de ruimte, dus op naar Space Expo in Noordwijk. De jongens krijgen een speciale rondleiding. Ze mogen alles! Zelfs over de hekjes heen en écht eventjes op de maan staan. Dat maakt even indruk! Helaas kon een van de bekendste Nederlandse ruimtevaarders “André Kuipers” er niet zelf bij zijn in Space Expo, maar hij had wel zijn nieuwste boek opgestuurd “Heb je Wifi in de ruimte?” als aandenken aan Space Expo en antwoorden op 101 kindervragen.

Dan is het tijd om door te gaan naar de volgende locatie. We hebben allemaal wel wat trek gekregen dus gaan we op weg naar het Rotterdam Marriott Hotel. Een kleine ‘wens’ van Samuel is het maken van een garnalen cocktail. Eenmaal aangekomen in het hotel mogen Samuel en Tomas mee naar de grote keuken. Daar staat alles helemaal gereed en leert de chef de jongens om een eigen cocktail te maken. We lunchen heerlijk met de groep. Perfect verzorgt inclusief een overheerlijke garnalen cocktail. 

De jongens verwachten eigenlijk dat de dag er al op zit. Ze hebben al zoveel verrassingen gehad! Daar kan toch niet meer komen? Maar jawel, het is tijd om door te rijden naar Delft. Vanaf het moment van het ophalen van de droom, het ophalen van de jongens en de raad spelletjes onderweg, wordt paintballen elke keer als eerste geroepen. Laat dat nu net de volgende activiteit zijn. De jongens zijn door het dolle heen. In twee groepjes van drie worden er verschillende spellen gespeeld bij Paintball Delft. Bloedfanatiek gaan de jongens tactisch te werk en zo winnen ze van de volwassen. 

De dag loopt op zijn einde. Of toch niet? Tomas en Samuel moeten even bijkomen van alle drukte en indrukken, maar als we toch zoveel doen, horen we ineens achterin de auto, ‘hoe gaaf zou het zijn als we onze eigen pizza mogen maken!’ ‘Nee joh! We gaan naar huis. Eigen pizza maken, dat kan toch niet?’ Nou dat kan wel! Op naar de pizzeria Scopri in Waddinxveen. De jongens hebben, na een kort rust momentje achter in de auto, de energie weer terug gevonden en zijn door het dolle heen. Dan wordt met volle concentratie de pizza gemaakt. Ze mogen alles op de pizza doen wat ze willen. Dat wordt smikkelen! 

Om het af te maken sluiten we de dag af bij IJssalon Janssen in Boskoop. De lievelingsijssalon van Samuel. Ondanks dat er zoals gewoonlijk een rij tot halverwege de straat staat, krijgen de jongen de kans om in de keuken te kijken en krijgen ze de uitleg hoe ijs gemaakt wordt. En tjsaa dat moet toch ook geproefd worden! Beide krijgen ze een enorme coupe die ze helemaal zelf mogen vullen met het favoriete ijs, heel veel slagroom en toppings.

Dan zit het er echt op en is het tijd om naar huis te rijden. Het is een geweldige dag geworden, met veel activiteiten, lachen, energie, eten, drinken, drukte, cadeaus en ervaringen. De droomdag van Samuel en Tomas, een dag alleen de aandacht krijgen en in het zonnetje staan. Dat is zeker gelukt!

SPONSOREN BEDANKT!

Space Expo, Outdoor Delft, Janssen Iijssalon Boskoop, Pizzeria Scopri Waddinxveen, Marriot Hotels Rotterdam, Hertz Nederland, Volvo Waddinxveen, Fotograaf Hans Ros 

Iedereen die een donatie heeft overgemaakt of op zijn/haar manier een steentje heeft bijgedragen willen wij via deze weg ook hartelijk danken!

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup