Dhillen werd verrast

De ouders van Dhillen en zijn broer Bjorn zijn gescheiden. Tijdens het huwelijk heeft er huiselijk geweld plaatsgevonden. Deze mannen verdienen het dus om enorm in het zonnetje gezet te worden! Dream4Kids ging aan de slag....

De droom

Paarden, pannenkoeken & een doolhofglijbaan

Dreamchasers

Carla & Liesbeth

De droomdag 

Gewone schooldag....of toch niet?!

Nietsvermoedend vertrok Dhillen ‘s ochtends naar school. Eigenlijk was niet zo’n goede dag, want hij had z’n gymspullen niet meegenomen. “Ik kom ze zo wel brengen”, had z’n moeder nog gezegd. Eenmaal in de klas werd het al iets beter. De juf vertelde dat ze om half 10 met alle kinderen naar buiten zouden gaan voor een verrassing. Dhillen had geen idee wat het zou kunnen zijn. Hij was dan ook heel verbaasd toen er een mooie zwarte limo voor het schoolplein verscheen. De chauffeur die uitstapte, noemde zijn naam! Vervolgens ging de deur open en stapte z’n moeder uit de auto met een heleboel slingers en ballonnen achter zich aan. De limo was voor hem! Het was zijn droomdag. De droomdag die hij eigenlijk alweer helemaal vergeten was, na het bezoek van Dream4kids. Dhillen stapte in de limo en zijn avontuur kon beginnen.

In de auto zat Dhillen vorstelijk met z’n broer achterin. De auto rook naar een schoenenwinkel, vond hij. Hij keek  z’n ogen uit naar alle versiering en ontdekte dat er ook nog een koeler met champagne en snoep voor hem klaar lag. Onder het genot van een glaasje, “dit smaakt naar appelsap mam”, werd er druk gefantaseerd over wat de dag voor hem in petto zou hebben.

Tijdens de voorbespreking had Dhillen verteld dat hij graag een keertje wilde paardrijden. Een goede keus, volgens Jolanda Hondius van Hestar Kraftur.  “Paarden hebben een speciale kracht, die kan helpen grote of kleine problemen langzaam weer weg te halen. In het paard kan een kind een nieuwe vriend zien die luistert en vertrouwen geeft.”  Het klikte meteen tussen Dhillen en Antvari, een stoere ijslander. Na het borstelen en hoeven krabben, vertrokken kind en paard naar de bak om daar op te warmen met een rondje voetbal. Vervolgens werd Antvari opgezadeld en reed Dhillen met Jolanda te paard de bossen in.  Ouders, broer en dreamchasers hadden het nakijken.

Ruim een uur later kwam Dhillen weer aangedraafd. Alles had hij gedaan: gestapt, gedraafd én gegaloppeerd.  Hij was duidelijk een natuurtalent. Na een knuffel van de paarden en Jolanda, stapte Dhillen met een mooi diploma in de bus. Op naar de volgende verrassing.

Die verrassing wachtte op hem in restaurant de Coeswaerde in het sjieke Laren. Daar mocht Dhillen  zelf z’n eigen favoriete pannenkoek bakken. Dat de pan bijna groter was dan hij zelf, maakte hem niets uit. Als een volleerd kok draaide hij het beslag rond in de pan voor een mooi opstaand randje. En een pannkenkoek die je zelf gebakken hebt, is natuurlijk de lekkerste van de hele wereld.

Dhillens grootste wens was een doolhofglijbaan. Een doolhof was het zeker in het Aquamundo van park De Eemhof, met alle paadjes, bruggetjes en terrasjes die verscholen lagen tussen de tropische planten. Dhillen probeerde alle glijbanen, maar het meest spectaculair was toch wel de Turbo Twister; 11 meter hoog en 154 meter lang, waarbij je in een grote band achterstevoren en binnestebuiten naar beneden kon glijden. En wat hij nog wel het fijnste vond, was dat hij nergens in de rij hoefde te staan. Iedereen zat natuurlijk op school en hij kon lekker glijden. De middag in het zwemparadijs vloog voorbij en voordat hij het wist was het alweer tijd om aan te kleden. Mama had speciaal voor het diner een mooie outfit ingepakt, dus Dhillen zag er superstrak uit toen hij zijn laatste verrassing binnenwandelde.

Het leek Dhillen geweldig om een keer in een hotel te zijn waar alles gratis is en waar je mag eten en drinken wat je wil. Hij kon niet slapen in de Tasty Wok, maar wel alles eten waar hij zin in had. “Ze hebben hier de lekkerste bami van de hele wereld”, was zijn commentaar, “en de bitterballen zijn ook top”. Terwijl hij nog aan het fantaseren was over wat hij allemaal nog zou gaan eten, vertrokken de dreamchasers naar huis.

Sponsoren bedankt!

Uitvaartverzorging Van Vuure, (met speciale dank aan chauffeur Micheal), Hestar Kraftur, coaching met IJslandse paarden, Pannenkoekenhuis De Coeswaerde, Centerparcs vakantiepark De Eemhof, Restaurant Tasty Wok, Slagerij Dijkstra, Pixum Fotoservice, Slingershop.nl

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup