Dean als dierenverzorger en cupcakes bakken met Robert van Beckhoven

DE DROOM

Toen de dreamchasers de droom kwamen halen, was één ding al snel duidelijk, Dean heeft een enorme liefde voor dieren. Alle knuffels werden tentoongesteld en ook het konijn werd uitgebreid voorgesteld. Dean’s grote voorbeeld is Freek Vonk en later zou hij Freek wel achterna willen gaan. Dean wist ook al dat hij graag met een limousine opgehaald zou willen worden. Voor de rest had hij geen wensen en was hij al erg blij dat deze dag voor hem georganiseerd zou gaan worden. 

DREAMCHASERS

Anne Joke, Ilse & Leanne

DE DROOMDAG

Nadat zijn broer vorige week een droom dag van dream4kids heeft gehad, was het nu de beurt aan Dean. Om 9.00 uur kwam er een echte grote, lange, witte, chique limousine de straat in rijden. Een chauffeur in pak deed de deuren open en Dean sprintte naar buiten en begon de limousine meteen te bestuderen. Wat hem betreft konden we gaan. In stijl met kinderchampagne uit de champagnekoeler, werden we vervoerd naar de eerste activiteit. De locatie van de eerste activiteit was dierenpark ZIE-ZOO in Volkel, waar we hartelijk werden ontvangen en Dean en zijn beste vriend meteen een dierenverzorger outfit aankregen. Ze mochten vandaag de dieren gaan verzorgen en begonnen met het klaarmaken van het eten voor de dieren. Op een groot bord zagen we welk dier hoeveel van alles mocht hebben en dit werd dan ook secuur uitgezocht. Het fruit en de groenten werden gesneden en in voederbakken gedaan. De jongens deden dit alsof ze het vaker hadden gedaan en kregen hiervoor grootse complimenten. Hierna mocht het bereidde eten aan de dieren gevoerd gaan worden. Hyena’s, wasberen, penseelzwijnen, cavia’s, beren, niks was ze te gek. We konden erg dichtbij de dieren komen en over ieder dier werd uitgebreid verteld. Dean vond het reuze interessant, dit was toch wel echt wat hij bedoelde! 

Toen we alle dieren hadden bestudeerd, was het tijd voor een lunch bij ZIE-ZOO. Na de lunch werden we opgehaald want Dean en zijn vriendje mochten een dier kiezen die ze vast wilden houden. Ze kozen voor een egeltje en hebben daarna nog geknuffeld met Bloem, het stinkdier. Ze mochten Milka, de beverrat nog aaien en kregen daarna een heus dierenverzorger diploma. 

Met het diploma op zak, gingen we op weg naar de tweede activiteit. Dean kijkt graag naar het programma CupCakeCup en is groot fan geworden van Robért van Beckhoven. Hij zag hem met Koningsdag nog op televisie en is altijd erg van hem onder de indruk. Zelf houdt Dean ook veel van bakken. Toen we bij de winkel van Robért aankwamen en Robért ineens voor Dean zijn neus stond, wist hij even niet wat hem overkwam. Was het hem echt? Knijp me eens even? Na een kwartiertje onder de indruk zijn en een heerlijk taartje verder, ontspande Dean en begon het door te dringen. “Dit is echt een droom dag”, zei hij. Robért zette de spullen klaar en het bakken kon beginnen. Het leek iedereen een goed idee om dieren cupcakes te maken om in het thema van deze dag te blijven. Samen met Robért maakten de jongens een heerlijk deeg klaar. Terwijl de cupcakes in de oven stond mochten wij, met een haarnetje op, een kijkje nemen in de bakkerij. Dat was veel chocolade, deeg, lekkere koekjes, brood en bonbons. We keken onze ogen uit. We mochten alles proeven, mochten snoepen uit de chocolademachine en graaien uit lades vol met chocolade. Toen moesten we toch wel weer terug naar onze cakes voordat ze zouden verbranden. Robért leerde ons hoe we van marsepein mooie dieren konden maken en we gingen aan de slag. Wat een prachtig resultaat is het geworden! Nog even met Robért op de foto en daarna snel door naar onze laatste activiteit. 

Eén van de dingen die Dean erg lekker vindt zijn pannenkoeken, dus wij konden niet anders dan naar een pannenkoekenrestaurant gaan. Pannenkoekenrestaurant “De rode haktol” ontving ons vol enthousiasme. Ook al hadden we al flink wat gesnoept, wat hebben we hier heerlijk gesmuld! Met volle buiken, rode wangen en een schoot vol met cupcakes, reden we naar huis. Wat een topdag!

SPONSOREN BEDANKT!

Limousinebedrijf Limomij, Dierenpark ZIE-ZOO Volkel, Bij Robért, Stichting Vught OverbrughtPannenkoekenrestaurant “De rode haktol”

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup