Alex geeft licht in het donker

DE DROOM 

Vliegen, goochelen en glow in the dark 

 DREAMCHASERS 

Nadia en Lilian

DE DROOMDAG 

Het is 9 uur als we met ballonnen in ons hand buiten staan te wachten bij de school van Alex. Hij weet nog van niets. Samen met de pleegouders gaan we naar binnen waar de directrice van de school ons al staat op te wachten. 

Samen met haar gaan we naar de klas van Alex. Hij kijkt heel verbaasd als hij ons ziet staan. De juffrouw vertelt dat wij iemand komen ophalen voor een droomdag. Weet iemand voor wie ze komen? Alex steekt voorzichtig zijn vinger op. Inderdaad Alex, we komen voor jou! 

We gaan nog even Dayna ophalen en daarna gaan we op pad. Buiten staat een mooie sportieve auto al wachten. Beide klassen komen naar buiten om Alex en Dayna uit te zwaaien. Doeiiiii 

Waar gaan we eigenlijk heen? Alex vraagt de oren van het hoofd van Frank, de bestuurder van de snelle Mercedes. Ook de borden boven de snelweg boden geen uitkomst...je kon nog overal heen. 

Maar uiteindelijk kwam de auto aan bij Rotterdam The Hague Airport. Nadat Alex nog een keer achter het stuur had plaatsgenomen en goed gas had gegeven, moesten we afscheid nemen van de auto en gingen we richting de vertrekhal. 

Daar stond Anita ons al op te wachten om ons als heuse VIP’s het vliegveld te laten zien. Een van de dromen van Alex is namelijk om een keertje te vliegen. Hij was nog nooit op een vliegveld geweest. We kregen eerst een rondleiding door de vertrekhal. Hier vertelde Anita hoe je incheckt en waar de koffers heen gaan. 

Daarna mochten we via de ‘geheime’ piloteningang door de douane. Als echte passagiers gingen we door de winkel naar het restaurant waar we wat te eten en drinken mochten uitkiezen. Nadat onze drankjes en muffins/koeken genuttigd waren, stapten we bij Paul in de bus. 

Paul heeft ons heel Rotterdam The Hague Airport laten zien, inclusief de hangar waar het vliegtuig(je) staat waarmee we zouden gaan vliegen. Helaas was de wind te hard om op te stijgen. Dus kreeg Alex een coupon om op een ander moment te gaan vliegen met Dayna en zijn pleegmoeder. Maar met de bus mochten we wel, nadat Paul contact had gehad met de verkeerstoren, met de bus de startbaan op. Alle lichten werden speciaal voor ons aangedaan en met ‘hoge’ snelheid reden we over de startbaan en vertelde Anita ons over de verschillende kleuren lichten. Toch wel heel cool om daar te rijden. 

Via de ruimte waar iedereen zijn bagage ophaalt werden we netjes afgeleverd in de aankomsthal. Hier kregen Alex en Dayna allebei nog een tas vol leuke cadeautjes en namen we afscheid van Anita. 

Op naar de ‘gewone’ auto van dreamchaser Nadia om verder te gaan naar het volgende onderdeel: McDonalds! Hier mochten we allemaal kiezen wat we wilden eten en werd er voor Alex zelfs een chilikipburger gemaakt bij zijn Happy Meal. Daarna mochten Alex en Dayna zelf nog een ijsje ‘tappen’. 

Toen alles op was verder naar de volgende verrassing. Bij Nadia thuis was alles versierd en stond goochelclown Pica Pica al klaar om Alex verschillende goocheltrucs te leren. Het verbaasde gezicht van Alex bij elke truc was geweldig om te zien. En daarna leerde hij zelf hoe hij de googcheltrucs moest doen. Toneelspelen en afleiding zijn toch wel de 2 belangrijkste onderdelen van goochelen, hebben we geleerd. Met een tas vol goocheltrucs en een goochelboekje gingen we weer op pad, door naar de volgende activiteit. 

Bij Glowgolf Rotterdam werden we hartelijk ontvangen door Kimberley. Ze nam Alex en Dayna eerst mee langs de hele minigolfbaan om te laten zien hoe gaaf het is. Daarna mochten we een fluorescerend bandje uitzoeken, een golfclub en een mooie lichtgevende golfbal. Kimberly maakte de afspraak met Alex dat hij zou winnen….uiteraard gingen wij daar met z’n drieën tegen in. Wij wilden ook winnen! Op de minigolfbaan in Hollywood sferen probeerden we in zo mijn mogelijk slagen de holes te halen terwijl sterren als Shrek, ET, KingKong en verschillende snelle auto’s in mooie glow in the dark kleuren toekeken. 

Toen we klaar waren werden alle punten opgeteld…en wat denk je? Alex heeft gewonnen (we vertellen er natuurlijk niet bij dat hij een kortere baan had ;-) ). Als echte winnaar kreeg Alex een mooie gouden medaille omgehangen van Kimberley. En die heeft hij de rest van de dag niet meer afgedaan! 

Vanaf Rotterdam door naar de laatste activiteit: gourmetten. Het lievelingseten van Alex. Met de medaille om zijn nek en de ballonnen in zijn hand stapten we door Rotterdam. En als verrassing zaten bij Get Back Sandra, de pleegmoeder met haar moeder te wachten om aan te schuiven bij het diner. 

Na een warm ontvangst en een drankje buiten op het terras konden we plaatsnemen aan een speciaal voor Alex gereserveerde tafel. En konden we heerlijk gourmetten. Al snel werden een aantal goocheltrucs getoond aan het bedienend personeel. Het maakte een mooi einde van een geweldige droomdag! 

SPONSOREN BEDANKT! 

Wij willen alle sponsoren ontzettend bedanken voor hun hulp en inzet tijdens deze dag om de dromen van Alex uit te laten komen! 

Frank Mol van Tafelronde 140 en Van Mossel Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, McDonalds Vlaardingen, Goochelclown Pica Pica, Glowgolf Rotterdam, Restaurant Get Back en Pixum.

En natuurlijk onze donateurs: Joyce Nanhkoesingh, Gerard van Kampen en Ellen Nijhof, Tanja Korevaar, Ingrid Kerkhove en F. Buys. 

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup