‘WE GAAN NOG NIET NAAR HUIS TOCH?’ - DROOMDAG WALISHA

DE DROOM

Walisha is helemaal gek op frozen, shoppen, lekker eten, snoep en alle dieren van de wereld!

DREAMCHASERS

Chantal en Loes

DE DROOMDAG

Het is eindelijk zover, de droomdag van Walisha! Een verlegen Walisha pakt thuis haar eerst cadeautje uit. Het is knuffel Olav van de film Frozen, Walisha houdt hem stevig vast en is er dolblij mee! Als ze hoort dat haar zus Angenie meegaat met de droomdag wordt ze nog blijer. Beiden zijn in de auto al aan het raden welke kant we op gaan rijden. 

In de binnenstad van Weert lopen we een groot winkelpassage binnen, wat stralen de meiden als ze hun naam zien staan op een bord buiten bij Coolcat! Hoe cool is dat! Binnen staan de kinderchampagne, snoepjes en hun eigen ‘personal assistants’ klaar om de meiden te helpen hun eigen look te creëren. De meiden gaan kleedhokje in en uit en struinen de rekken in de winkel af naar de leukste kleren. Ze showen de kleren als echte fotomodellen! Wat een lol hebben ze terwijl ze tientallen outfits passen. Alle kleding en accessoires worden met oog voor detail uitgezocht. Helemaal voldaan en met een compleet nieuwe outfit lopen de zusjes al blozend de winkel uit. De metamorfose wordt vervolgens helemaal afgemaakt bij BrainWash kappers. Met hun enorm lange haren kunnen de kapsters zich helemaal uitleven. Vlechtjes hebben de voorkeur van de meiden en dus is de perfecte look al snel gevonden. ‘We gaan nog niet naar huis toch?’, zegt Walisha. Maar na een kleine lunch worden de twee zusjes ingeladen voor een langere autorit. Hoe moeten we deze enthousiaste meiden nu bezighouden?

Geen probleem! We hebben voor allebei een mooie tas met verrassingen meegenomen. Voor Walisha hebben we een Frozen koffertje met allerlei cadeautjes zoals potloden, kaarten, een mandala-designer, een Elsa jurk, Frozen pet en snoep. Helemaal ondergedompeld in haar Frozen cadeautjes zit ze tevreden op de achtbank van de auto. Angenie heeft een mooie tas met allemaal meisjes spulletjes zoals borstel, parfum, ring, kettinkje en snoep. Zo komen de zusjes de autorit wel door!

De dag kan al niet meer stuk, maar de volgende activiteit mag er ook zijn! We stoppen recht voor de deur van Zooparc Overloon. Weer een droom voor Walisha die uit komt: ze mag namelijk niet alleen naar de dierentuin, ze mag ook nog voor een dag ZooKeeper zijn. De vrijwilliger geeft haar de speciale ZooKeeper’s hoed wat betekent dat we een kijkje achter de schermen gaan nemen. We zien waar het eten voor de dieren klaar gemaakt wordt en we mogen eten geven aan de ooievaars, stokstaartjes en de wasbeertjes. Walisha wilde deze dieren wel knuffelen, maar de vrijwilligers gaf aan dat dit wilde dieren zijn en deze heel hard kunnen bijten. Dus dat hebben we toch maar niet gedaan. De geitjes vonden het fijn om geborsteld en geknuffeld te worden. Ook de maki’s kwamen nog even kennismaken met ons. Walisha straalde van oor tot oor, het was goed te zien dat Walisha een échte dierenvriend is!

De dag wordt afgesloten met een lekker diner. Thuis worden alle tassen met spullen helemaal leeggehaald en geshowd. Hopelijk hebben de meiden een beetje geslapen die nacht want wat hebben ze genoten van alle verrassingen. En dat is hun ook van harte gegund!

Sponsoren bedankt!

Dat we deze te gekke droomdag mogelijk konden maken, hebben we te danken aan de volgende geweldige sponsoren: Coolcat, BrainwashZooParc Overloon en IKC 't Schrijverke

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup