Prinsessendroomdag voor Maud

De Droom

Een echte prinses zijn!

Dreamchasers

Kim en Ester

De Droomdag

Let it snow, let it snow!

Vrijdag was het zover, de droomdag voor prinses Maud. Samen met haar 4 BFF's hebben we haar op school opgehaald. Vijf verraste en blije gezichten straalden ons tegemoet: Ja, het is zover!

Op school hebben we de meiden allereerst omgetoverd in echte prinsessen. Prinses Maud liep deze dag in een echte Elsa jurk, haar favoriete prinses. Gewapend met een Elsa paraplu, want het begon al een klein beetje te sneeuwen.

Over de rode (met witte) loper liepen de meiden, uitgezwaaid door hun ouders en klasgenoten, naar de auto voor een dag vol koninklijk vermaak!

In de auto begon het raadspel: wat gaan we doen? Al snel zagen ze dat we richting de Efteling reden en vlogen de namen van alle attracties door de auto. Eenmaal bij de Efteling merkten we dat het weer kouder en witter werd, Elsa was van huis! Hierdoor waren de achtbanen dicht, maar dat mocht de pret niet drukken. Maud besloot al snel dat een prinses graag naar de magie van de elfjes wil kijken en de magie van Symbolica wil bewonderen. Dit maakt de dag een magische prinsessen dag! 

Eenmaal binnen worden we opgewacht door 2 prinsessen, waaronder Assepoester en een ridder (zo hebben we ondanks dat Joris en de Draak dicht was, toch nog een ridder op de prinsessendag!). De prinsessen werden vol enthousiasme door hen verwelkomt. Samen hebben ze gelopen en gewalst als een prinses bij de ingang. Daarna zijn we de arrenslee ingestapt en werd het toch echt tijd om verder te gaan in het park. Na de droomvlucht even bijkomen met een lunch in het ijspaleis in de Efteling, waar volop werd genoten van het springkussen en het glijden van de heuvel met een band. Daarna hebben de prinsessen genoten van Symbolica.

De teleurstelling dat we niet de hele dag op het park blijven is van korte duur als ze horen dat we verder gaan voor een prinsessenworkshop! Na een welkom met ranja en wat lekkers is het tijd om te verkleden. Ditmaal in echte prinsessenjurken met wijde hoepelrokken. De meiden lijken rechtstreeks uit Sissi te komen!

In deze mooie kleding worden foto's gemaakt voor een schilderij, leren ze hoe prinsessen dansen, buigen, praten, lopen en vooral zwaaien. Ook nemen we plaats aan een Koninklijk gedekte tafel, met prinses Maud aan het hoofd. Hier wordt de etiquette voor een High-Tea doorgenomen. Hoe drinkt een prinses haar thee?

Na de workshop is het tijd voor een koninklijke rit bij Kasteel Maurik in een heuse Assepoesterkoets. De meiden rijden een voor een voorop met de koetsier en nemen allen plaats in de koets. Nog een keer, nog een keer! Met volle teugen genieten de meiden van dit ritje ondanks de vrieskou.

In het kasteel is het even opwarmen en genieten van een heerlijke prinsessentaart. Na deze korte pauze gaan we het kasteel verkennen, want er zijn zoveel kamers te vinden! In elke zaal is er wel een attractie voor de meiden. Zo kan de ene zaal helemaal in het blauw worden omgetoverd met het licht en heeft de andere een enorme kerstboom. Maar ook van de haard en heerlijke sofa's wordt genoten.

Bijna aan het eind van de dag is het tijd voor een Koninklijk diner in het kasteel. Ieder ontvangt zijn lievelingsgerecht en een heerlijk toetje. Net wanneer de meiden denken dat het klaar is, volgt de volgende verrassing. Alle papa's, mama's, broertjes en zusjes schuiven aan voor het laatste onderdeel: de kinderdisco. Er wordt veel gelachen en vertelt over de dag terwijl de muziek aanstaat en het laatste beetje energie eruit wordt gegooid.

Dan is het toch echt tijd om weer naar huis te gaan en verder te dromen! Ondertussen is alles buiten bedekt met een mooi wit laagje sneeuw en is de storm gaan liggen: Elsa slaapt!

Sponsoren bedankt!

Cakethia: Cynthia van Wanrooij, Carpet Right Den Bosch, Mama Doet, Wishing Well, Chris van den Berg: Arresleeën en koetsen, Stalhouder uit Berlicum, Efteling, Kasteel Maurik, Diverse mama's/meiden die een jurk hebben geschonken: Stefanie Weijnen, Leontien (Mama Doet), Dream4Kids, Fotograaf: Caroline, AFAS Foundation

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup