LUCAS ZIET ZIJN FAVORIETE VOETBALLER SPELEN

De droom

Cristiano Ronaldo zien voetballen

Hoofdsponsor

VRAW

Dreamchasers

Jenice en Gezina 

Voorpret

Op 31 oktober mag Lucas met papa mee naar een wedstrijd van Ajax. Samen met de mascotte loopt Lucas het veld op tussen de spelers. De Ligt en Huntelaar in het écht zien is al een droom die uitkomt, maar Lucas krijgt na de wedstrijd te horen dat dit nog maar een voorproefje is van zijn droomdag. Spannend…

De droomdag

Nietsvermoedend loopt Lucas met zijn vader naar de supermarkt om op zijn studiedag een boodschap te doen. Niet wetend dat dit boodschappenlijstje opgesteld is door zijn dreamchasers loopt hij naar de kassa en wordt hem plotseling verzocht een woordpuzzel te maken. De spanning loopt helemaal op als ook Yben, zijn vriendje, in één keer naast hem staat om hem te helpen. 

‘’START DROOMDAG‘’ is de uitkomst van de puzzel. Dus vandaag zal het allemaal gebeuren!

Opeens duiken de dreamchasers op. Buiten de supermarkt staat een dikke vette Porsche te wachten op Lucas. Deze droomdag begint in stijl! ‘Woowww’, is dan ook de reactie van Lucas. Dit is gaaf!

We stappen in en rijden richting een Porsche dealer. Yben en zijn vader zijn er ook bij. Bij de Porsche dealer krijgen we een rondleiding, mag Lucas zelf een auto stylen en onderhandelt hij serieus met de verkoper over de prijs. De deal wordt vervolgens gesloten en Lucas krijgt alvast een miniatuur Porsche mee om de deal af te ronden. Dit alles onder het genot van pepernoten en pakjes drinken. Ook krijgt Lucas een tas mee met posters, een lego auto en de letters ‘Porsche’.

Op naar het volgende avontuur: met een Porsche 911 worden we naar Airport Eindhoven gereden. ‘Wow, we gaan 180 kilometer per uur!’ schreeuwt Lucas.

Op Eindhoven wordt Lucas opgehaald door een mevrouw en begeleid door de douane. Hij en Yben krijgen uitleg over pushbacks (de karretjes die vliegtuigen naar achteren duwen om op de startbaan terecht te kunnen komen). Na de uitleg rijden Lucas en Yben een rondje over het vliegveld en mag Lucas zelf ook nog een stukje rijden. ‘Oef, als ik de vliegtuigen maar niet raak.’ 

Al grijnzend komen ze het karretje uit en dan komt een piloot vragen ze in de cockpit willen kijken en op zijn stoel willen zitten. Dat hoef je deze jongens geen twee keer te vragen. ‘Wat een lampjes en knoppen allemaal zeg, en wat een klein raampje eigenlijk’. Het kan ze niet lang genoeg duren, maar op een gegeven moment is het toch echt tijd om te gaan. Nu krijgt Lucas toch wel een vermoeden en jawel, we gaan naar Italië!

In Italië rijden we in een mooie auto (Fiat 500 SUV) door Italië. Drie dagen op stap met zijn beste vriend, Lucas beseft dat dit hele mooie dagen zijn. In het donker komen we aan bij de familie Lohtman (bekend van het programma ‘Ik vertrek‘ in 2015). Fijtje heeft speciaal lasagne gemaakt, dat smaakt wel! Na het eten spelen we nog even met de Lego en daarna is het bedtijd, morgen een belangrijke dag! 

 De volgende dag bezoeken we een ruïne en in de middag trakteert de familie Lohtmann ons op een maaltijd bij de Italiaan. De keuze is niet zo moeilijk: pasta Carbonara!  ‘Wel een andere smaak dan onze pasta Carbonara, maar ook erg lekker!’. 

Nadat we pannenkoeken hebben gegeten in de avond vertrekken we richting Torino. In de auto krijgt Lucas te horen dat we naar een wedstrijd van Juventus gaan en dat hij Cristiano Ronaldo dus echt gaat zien. Wat is het stadion groot! Lucas kijkt zijn ogen uit! 

Op het puntje van zijn stoel met prachtig uitzicht op de wedstrijd is het geluk helemaal compleet als Juventus 1-0 scoort in de 66e minuut. ‘YEAAHHHH! Wat een lawaai zeg’! Na de wedstrijd kopen we nog een sjaal van Juventus en dan gaan we terug naar het huis. Onderweg naar huis valt Lucas moe maar voldaan in slaap naast zijn vriend Yben. Dromen hoeft hij niet meer te doen, want dat doet hij al!

Na een korte nacht vertrekken we de volgende ochtend van Milan Bergamo terug naar Airport Eindhoven. Nog even een Mac Onbijt om deze geweldige dagen af te sluiten. Het was een onvergetelijke trip! 

Sponsoren bedankt

Plus Nieuw-Lekkerland, Bouter slager, Aldi Nieuw-Lekkerland, Costmanagement Stuurman, drukkerij Verloop, kantoormeubelen v/d Meulen, Gambora restaurant, Ajax, B&B Tenuta Il Castelletto, Porschecentrum Eindhoven, Airport Eindhoven

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup