DROOMDAG MET EEN GOUDEN RANDJE VOOR FIENE

DE DROOM

Fiene is gek op knutselen, houdt van actie en spanning en is dol op paarden.

DREAMCHASERS

Marjan en Bea

 

DE DROOMDAG

Om half negen staan wij, dreamchasers, voor het klaslokaal van Fiene en haar vriendinnetje Jade om hen op te halen voor de droomdag. Samen met haar klasgenootjes gaan we naar een feestelijk versierd camperbusje, waar de grote letters FIENE op het dak staan. Nadat alle kinderen een traktatie van Fiene ontvangen hebben, vertrekken we samen met Fiene en Jade naar een manege. Een van de dingen die Fiene heel graag wilde doen. Deze manege is speciaal voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben om een rit op een paard te kunnen maken. Fiene mag kiezen tussen verschillende paarden. Het is een hele lastige keuze (‘ze zijn allemaal zo leuk’), maar de keuze valt op het paard Bella. Eerst mag Fiene Bella uit de wei halen, vervolgens klaarmaken voor de rit (borstelen, hoeven schoonmaken, optuigen) en uiteindelijk in galop op de rug zitten. Fiene maakt een heerlijke rit door het bos, een geweldige ervaring voor Fiene die duidelijk aan het genieten is!

Op naar het volgende onderdeel, knutselen! Hier is Fiene dol op. Bij Jarno en Cindy van de Stadsboom te Nijmegen gaan de meiden hout inbranden. Van Jarno mogen ze ieder een super grote hapjesplank uitzoeken. Na eerst een tekening van paard Bella op de plank te hebben gezet, wordt deze ingebrand en voorzien van de datum van de droomdag. Wat is die mooi geworden als die helemaal klaar is! Met dit fantastische aandenken vertrekt Fiene met een lach op haar gezicht.

Tijd voor een rustmoment op het terrein van de camping “de Zoete Aagt” in Groesbeek. Het is prachtig weer dus er kan heerlijk worden gespeeld op de camping. Ook krijgt Fiene ‘LOL’ ballen cadeau (het favoriete speelgoed van Fiene). Het toeval wil dat Fiene een gouden bal krijgt! De eerste van haar leven!

Als we vertrekken van de camping is het tijd wat voor actie en spanning. Fiene gaat klimmen in de Klimhal “De Grip” in Nijmegen. Fiene blijkt een natuurtalent, een geboren klimmertje! Ze straalt van oor tot oor terwijl ze naar boven klautert!

Voldaan maar best wel vermoeid sluiten we deze geweldige dag af bij de pizzeria ‘Bella Italia’. Van de pizzabakker mag Fiene zelf haar pizza beleggen! Bij het toetje krijgen we nog een heuse vuurwerkfontein, hoe vet! En tot slot krijgt Fiene nog een volle doos met brieven, tekeningen en cadeautjes van ‘de Zoete Zusjes’, de vloggers waar Fiene zo graag naar kijkt. Het was een dag om nooit meer te vergeten.

 

SPONSOREN BEDANKT

 

Hoofdsponsor: Sonbross

Overige sponsoren: Stadsboom Nijmegen, Camping de Zoete Aagt, Grip Nijmegen, Pizzeria Bella ItaliaCongressen met zorg en SBRN Projecten

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup