Van alpaca tot zeehond alles voor Angelica en Sienna

DE DROOM

Dieren in alle soorten, kleuren en groottes

DREAMCHASERS

Jord en Victor

DE DROOMDAG

Angelica en Sienna kregen van ons niet één droomdag, maar een heel droomweekend!
Vroeg op zaterdagochtend zijn ze opgehaald met een Shuttlebus vol ballonnen. Als echte VIPS mochten ze instappen met een rode loper en twee stoere beveiligers met zonnebrillen. De shuttlebus vertrok meteen richting Emmen en wij gingen onderweg lekker snoepen, rappen, en vooral heel veel lachen.
In Emmen aangekomen, bezochten we Adventurezoo Wildlands die een fantastisch programma voor onze dierengekke droomkinderen hadden samengesteld. Sienna en Angelica wisten natuurlijk al veel over dieren, maar ze konden nog heel veel nieuwe dingen opsteken bij de persoonlijke rondleiding. Zo kunnen ze in de toekomst de dieren nog beter begrijpen!
Ook al waren we te gast in een dierenpark, toch hadden Sienna en Angelica nog niet genoeg avonturen beleefd op deze dag! Zo reden we in onze mooie shuttlebus naar de kartbaan in Ulrum. Hier gingen Angelica en Sienna wat flinke rondjes racen… uiteraard onder professionele begeleiding! De actuele jeugdkampioen gaf goede tips om de bochten nog sneller te nemen! Hoe gaaf is dat?
Na deze sportieve dag was het toch echt tijd om iets te gaan eten. Daarvoor reden we naar Marenland Winsum waar we in het restaurant ‘De Jongens uit de buurt’ heerlijke pannenkoeken hebben gegeten! Wat deze pannenkoeken nog lekkerder maakten? De pannenkoeken waren zelf gebakken door Sienna en Angelica!
Met de buiken vol, konden we naar onze laatste etappe voor vandaag: Het Landgoed de Wilgenheerd. Op deze prachtige locatie werden we begroet met lekkere kinderchampagne en mochten daarna onze slaapkamers bekijken. Te gek! Nu mistte nog maar één ding: SNOEP! Nadat de kleine buikjes echt vol waren gegeten, ging iedereen slapen. Immers stond er alweer een nieuwe hele leuke droomdag op ons te wachten.
Deze dag begon al heel vroeg met een heerlijk ontbijt samen met de mama van Sienna en Angelica. Veel tijd hadden we echter niet, want wij waren niet de enige die honger hadden. De ZEEHONDEN in het zeehondencentrum Pieterburen stonden al op ons te wachten om op deze speciale dag hun voer van Sienna en Angelica te ontvangen. Wat waren de zeehonden blij! Angelica en Sienna kregen hier en daar een dikke kus van dankbaarheid van hun nieuwe vrienden. Het toppunt moest echter nog komen. Op het wad van Lauwersoog mochten onze droomkindjes ieder hun eigen zeehond vrijlaten! Wat een geweldig moment was dat!
Nadat we de zeehonden nog lang hebben nagekeken en van dit bijzondere moment hebben genoten, gingen we lunchen. Wat was passender geweest dan vishandel Sterkenburg in Lauwenoog? Hier aten we patat en met fris erbij en een goede koffie. Immers was het vanochtend vrij vroeg geweest.
En nu?
Op naar de Alpaca Boerderij Siddeburen! Ook hier kregen Sienna en Angelica weer heel veel knuffels en kusjes van hun dierlijke vrienden. Ze mochten de babyalpaca’s knuffelen en de volwassen dieren voeren. Ter herinnering kregen ze ook nog een muts van echte alpacawol. Nou, de volgende winter zullen zij het zeker niet koud krijgen!
Genoeg geknuffeld, want de buikjes van iedereen begonnen alweer te rommelen. Wat zou een leukere afsluiting voor dit droomweekend zijn dan zelfgemaakt Italiaanse specialiteiten?! Bij restaurant Italia mochten Angelica en Sienna samen met kok Luigi hun eigen pasta en pizza maken en deze achteraf met z’n allen opeten. Mmmh… dat was lekker!
En één ding is zeker: Angelica en Sienna kunnen niet alleen dieren begrijpen, maar ook koken! Het was een geweldig droomweekend! Dank jullie wel, Sienna en Angelica!

SPONSOREN BEDANKT!

Van der Valk Groningen, Wildlands Emmen, Kartbaan Ulrum, Landgoed Wilgenheerd, Restaurant 'De Jongens uit de buurt', Zeehondencentrum Pieterburen, Easywearalpaca Siddeburen, Restaurant 'Italia in Olanda'

PERSBERICHT

HS-krant

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup