Stef en Tess op droomweekend

Stef en Tess, broer en zus, kregen samen niet alleen een droomdag, maar zelfs een heel droomweekend. Maar dat wisten ze natuurlijk niet vantevoren.

De droom

De droombus, survival, ontmoeting Jeroen Dubbeldam, de overnachting, 2 prachtige nieuwe droomslaapkamers

Dreamchasers

Peggy & Debbie

De droomdag

Op 29 april stond de droombus, van Inqar Rivierenland en beplakt met persoonlijke stickers door Vugts Reclame, speciaal voor Stef en Tess verdekt opgesteld naast hun huis. Maar deze boeven waren niet te verrassen! Terwijl wij (hun vriendje en vriendinnetje Mats en Lisa, en dreamchasers Peggy en Debbie) naar hen toe slopen met de toeters in onze hand, slopen Stef en Tess al naar de droombus… Gespot! Onder de indruk van hun levensgrote namen op de droombus aten we eerst rustig een cupcake met kinderchampagne. 

Na afscheid van opa en oma, stapten we met alle kids en mama in de droombus. Het bleef spannend tot we op de snelweg zaten, want toen kreeg Tess pas haar cadeautje: t-shirts met “Team Tess” en “Team Stef”. Dit verklapte welke droom we voor Tess gingen uitvoeren: survivallen! Aangekomen bij Watergoed in Valburg, wilden de kinderen niks drinken, maar meteen beginnen. Dus werden de stoere legeroveralls aangetrokken en alle benodigde attributen uitgelegd. Na even oefenen waren ze klaar voor het grote werk. Eerst mochten ze op een enorme klimwand waar ze stuk voor stuk naar boven klommen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Vervolgens was het klimbos aan de beurt. De ronde op 1 meter hoogte ging al meteen zo goed, dat ze door mochten naar 8 meter hoogte. Een stuk moeilijker, maar niks was te zwaar voor onze stoere helden. Vanaf het hoogste punt vlogen ze via een tokkelbaan van 180 meter lang, over het water, naar beneden. Als laatste onderdeel van de droomochtend van Tess mochten ze quad rijden. Het echte werk: op volwassen quads! Voor de zekerheid zat stoere instructeur Juul nog achterop, maar wat gaaf dat ze zelf echt mochten rijden! Na een heerlijke, welverdiende lunch was het tijd om weer in de droombus te stappen. 

De nieuwsgierigheid naar het middagprogramma steeg. Op de snelweg maakte Stef zijn cadeautje open en moest hij even denken; wat moet je nou met een schriftje? Nou… al je vragen aan Jeroen Dubbeldam opschrijven natuurlijk! Toen Stef dát doorhad, begon hij te stralen zoals we nog nooit hadden gezien. Hij ging zijn grote idool ontmoeten. Het bezoek aan Stal de Sjiem in Weerselo was voor ons allemaal een bijzondere ervaring. Nadat Stef samen met Mats, als echte interviewers, wel 20 vragen aan de wereldberoemde springruiter had gesteld, gaf Jeroen ons persoonlijk een rondleiding door zijn stallen, waar hij wel 30 prachtige paarden had staan. Ook het wereldberoemde paard De Sjiem, waarmee Jeroen Dubbeldam zijn olympische wereldtitel behaalde, mochten we aaien en mee op de foto. We mochten nog een training bijwonen waarin Jeroen een erg onstuimig paard rustig probeerde te berijden, mooi om te zien. Na nog even een paard borstelen, een paar handtekeningen en een paar laatste vragen wachtte de droombus weer op ons. 

Weer terug op de snelweg kregen Stef en Tess, en hun vriendjes, al snel te horen hoe de rest van het weekend er uit zou zien. Twee nachten slapen in een huisje met een extra verrassing: ook opa en oma zouden hier zijn! Aangekomen bij het Droompark doken de kinderen eerst het zwembad in. Ondertussen haalden wij de boodschappen op en bestelden we frietjes. Tijdens de frietjes kregen Stef en Tess nog een paar gave cadeau’s, zoals een paardendeken met zijn eigen naam voor Stefs shetlandpony, stapels boeken en tijdschriften, en een karaokesetje voor Tess wat ze het hele weekend mochten gebruiken. Van de moeder van Stef en Tess hoorden we later dat de kinderen moe, hyper en met een lach op hun gezicht uiteindelijk in slaap zijn gevallen…

Zaterdag ontbeten we met z’n allen gezellig in het huisje en brachten we het hele gezelschap naar De Spelerij in Dieren, waar ze de hele dag druk in de weer zijn geweest om de prachtigste kunstwerken te maken. Toen we hen weer op kwamen halen werden wij overladen met door henzelf gemaakte cadeau’s! ’s Avond kon de familie met de vriendjes gezellig gourmetten in het huisje en op zondagochtend konden de kinderen nog even in het zwembad spelen. 

Toen ze zondagmiddag thuiskwamen, dachten Stef en Tess dat het droomweekend achter de rug was… Stiekem wachtte er toch nog een enorme verrassing… Wij - de dreamchasers en de ouders van de meegenomen vriendjes - stonden hen op te wachten met kinderchampagne en een grote taart met “droomweekend Stef en Tess” er op! Stef kreeg van Mats en zijn ouders nog een prachtige ingelijste poster waar Stef met Jeroen Dubbeldam op staat, en Lisa gaf aan Tess een prachtige ingelijste poster met een survivallende Tess. Toen ze een mooi plekje uit mochten zoeken op hun slaapkamers voor de posters, liep Tess al mopperend naar boven… “Maar ik heb een hele kinderachtige kamer, die is helemaal niet leuk, die is nog van toen ik een baby was…”. De verbazing op haar gezicht toen ze de deur open deed, was prachtig om te zien... Opeens had ze een stoere meiden kamer! Met mooie gordijnen, muren in haar lievelingskleur geverfd, gave lampen gesponsord door Philips, een mooi dekbed, veel zachte kussens en nog meer nieuwe spulletjes. Stef werd inmiddels wel nieuwsgierig: zouden ze ook zijn kamer hebben opgeknapt? Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij zijn deur open deed: ook hij had nu opeens een stoere jongenskamer gekregen waar hij met heel veel plezier kan slapen! 

Samen met de familie van Mats en Lisa, met wie we tijdens het droomweekend stiekem de slaapkamers opknapten, hebben we nog lang nagekletst over alles wat er dit droomweekend is gebeurd. En Stef en Tess? Die hebben die nacht heerlijk gedroomd op hun eigen kamers, van Jeroen Dubbeldam, van survivallen, van vakantiehuisjes, van de hele familie bij elkaar, van karaoke, van..., van..., zzzzzz…

Sponsoren bedankt!

Vugts Reklame, Bruna - Stevensbloem, Drunens Ruiterhuis, Bakkerij Gommans, Inqar Rivierenland, De Spelerij, Internet Verhuur Shop, Stal de Sjiem, Omnivents & Watergoed, Philips Lighting B.V.

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup