Simon & Aniek hadden een weekend vol verrassingen en sliepen in een Ecolodge

Vorig jaar overleed de vader van Aniek en Simon door zelfdoding. Sindsdien kampen beide kinderen met een rouwtrauma en vinden zij het lastig om leuke dingen zonder hun moeder te doen. Meer dan verdiend, organiseerde Dream4Kids een droomweekend voor Aniek en Simon om nooit te vergeten. Aniek vindt paarden fantastisch en hoopt ooit een eigen paard te hebben. Simon is een stoere jongen en houdt van monstertrucks, dino’s en tekenen.

De droom

Weekend vol verrassingen met paarden, dino's en slapen in een Ecolodge

Dreamchasers

Christa & Rozemarijn

De droomdag

Op 20 Februari om 9 uur ’s ochtends verscheen er een grote met slingers en ballonnen versierde bus bij Aniek en Simon in de straat. Na nog snel een boterhammetje te hebben gegeten pakken Aniek en Simon hun eerste cadeautjes uit. Nu is de grote vraag welke cadeautjes er mee de bus in gaan?

Samen met hun moeder, stiefvader Steven en vrijwilligers Roos en Christa stappen Simon en Aniek in de bus voor een lange rit naar Den Bosch.

Vandaag is het Aniek haar droomdag en staat alles in het teken van haar droom. Na een hele nieuwe outfit uitgezocht te hebben bij Trigger Boys&Girls is het tijd om te eten. Een uitgebreide High Tea staat bij Cafe Zoetelief op Aniek te wachten. Aniek ontvangt een abonnement op de penny en nog heel veel andere cadeautjes. Na heel veel lekkere koekjes, taartjes, broodjes en een spetterend vuurwerk vertrekt de bus naar Antwerpen.

In de Lotto Arena speelt zich de mooiste, meest magische paardenshow ooit af; Apassionata. Een show met maar liefst vijftig paarden en honderd ruiters! Alle paarden luisteren heel goed en de ruiters zijn eigenlijk gewoon acrobaten. Na afloop van de show wordt Aniek uit het publiek gehaald voor een backstage rondleiding. Alle paarden staan te rusten in de stal en Aniek mag ze allemaal aaien en voeren. Een mevrouw van Apassionata verteld leuke weetjes over de verschillende paarden en stelt Aniek voor aan een aantal ruiters. Na nog een laatste knuffel aan het mooiste paard te hebben gegeven stapt iedereen weer in de bus voor een etentje bij MacDonalds.

Het is inmiddels al hartstikke laat en tijd om naar bed te gaan. Aniek en Simon slapen met hun moeder en Steven in een EcoLodge in Den Bosch. Een huisje helemaal gemaakt van hout en leem. Na lekker te hebben geslapen en een stevig ontbijt in de EcoLodge staat de versierde bus weer voor de deur. Vandaag is het de droomdag van Simon. De planning voor de dag bleef nog even geheim, maar de eerste cadeautjes verraadde al een hele hoop.

 

Met een mega dino onder zijn arm stapt Simon de bus uit bij het Oertijdmuseum in Boxtel. Hier waren levensechte dino’s te vinden, Simon was helemaal onder de indruk. Aniek was misschien nog wel blijer voor hem, omdat zijn ware droom uitkwam. Toen alle dino’s bewonderd waren, was het tijd voor een lunch. En niet zomaar een lunch: een ontvangst als een echte prins bij restaurant Christoffel. Een heerlijk broodje, een ijsje met vuurwerk en een cadeautje, als afsluiter mochten Simon en Aniek een kreeft vasthouden.

Vervolgens was er een middag in de Verkadefabriek gepland. Aniek, mama en Steven mochten naar een theatervoorstelling voor kinderen. Simon kreeg een workshop monstertruck tekenen van een echte illustrator die hem na afloop een groot schetsboek gaf om thuis te oefenen. 

Na een grote wandeling door Den Bosch, was het tijd voor het avondeten. Het favoriete eten van Simon is pizza, dit stond dan ook op het menu. Toen hij binnenkwam in de pizzeria werd hij vriendelijk ontvangen, en mocht hij zitten op zijn eigen versierde stoel. Simon en Aniek bakten hun eigen favoriete pizza. De kok van het restaurant leerde hen het deeg te kneden en er een mooie, ronde pizza van te maken. Vervolgens tomatensaus en kaas op de pizza en toen moest de pizza een tijdje bakken in de oven. Ondertussen kreeg Simon zijn laatste cadeau aan tafel. In een videoboodschap van een echte monstertruck rijder werd Simon uitgenodigd voor MonsterJam aankomende zomer. Hij krijgt zelfs 4 V.I.P. tickets!

De pizza’s waren goed gelukt en smaakten heerlijk. Na deze lange dag was het tijd om weer naar huis te gaan.

Thuis aangekomen waren de kamers van Simon en Aniek versierd met muurstickers, slingers, ballonnen en lagen er overal cadeautjes.

SPONSOREN BEDANKT!

Stichting De Grootste Familie Helpt, Appasionata, Busjehuren.nl Den Bosch, Efes Den Bosch, Muurdeco4kids, Zoetelief Den Bosch, Trigger Boys & Girls, Uitgeverij Holco Publications, Ecolodge Den Bosch met dank aan Ester, Prinsen & Prinsessen Den Bosch, Lubbert B.V., Verkadefabriek Den Bosch, Ballorig speelparadijs Den Bosch, Albert Heijn Gruttostraat & Vughterstraat Den Bosch

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup