Prinsessenles voor Floor

De ouders van de 7-jarige Floor zijn verwikkeld in een vechtscheiding, Floor heeft het hier erg moeilijk mee en daarom kreeg zij een geweldige droomdag.

De droom

Prinses voor een dag

Dreamchasers

Evelyne & Ank

De droomdag

Op woensdag 20 januari was het zover, de droomdag van Floor! Het was een grote verrassing dat de dag vandaag plaats zou gaan vinden, dus is ze niets wetend naar school gegaan. Rond 11:00 uur kwamen er ineens twee meiden de klas in die ze heel goed herkende: haar dreamchasers Ank en Evelyne! Floor maakte voor de hele klas kennis met haar persoonlijke butler van die dag: Mozes! Butler Mozes nam Floor en haar zusje Lisa mee naar buiten en vroeg de hele klas om hen te volgen. Daar buiten aangekomen kon Floor haar ogen niet geloven: een reusachtige roze limousine! Alle klasgenootjes waren jaloers op de dames. Butler Mozes legde de rode loper uit en de dames kregen prinsessenkroontjes opgezet. Als beginnende prinsessen huppelden ze de limo in.

Het was natuurlijk nog een verrassing waar ze als eerste naartoe reden. Onderweg werd er geproost op een mooie dag met kinderchampagne en Fanta. Floor was eerst nog wat beduusd van het feit dat de dag echt was aangebroken, maar gedurende de rit kwamen de meiden steeds meer los. Na een halfuurtje rijden kwamen we aan bij een waar prinsessenhuis. Butler Mozes hielp de dames uit de auto en ze zeiden gedag tegen de limousinechauffeur. Bij het prinsessenhuis van ‘The Wishing Well’ stonden drie échte prinsessen hen op te wachten. Ze werden meegenomen naar het prinsessenatelier.

Daar aangekomen keken de prinsessen in spe hun ogen uit. Overal waren prinsessenjurken te zien. Midden in de ruimte stond een tafel die prachtig was opgedekt in prinsessenstijl. Daar nam iedereen plaats. De hoofdprinses, Mieke, gaf wat basislessen in het prinses-zijn. Zo leerden we bijvoorbeeld met de pink omhoog eten en drinken, netjes nippen en spreken en bewegen als een prinses. Toen iedereen dit onder de knie had, kwam butler Mozes met een grote, paarse taart het atelier in! Prinses Floor mocht de taart, waarop een mooie kroon schitterde, aansnijden en ze gaf iedereen een groot stuk. Ook waren er veel lekkere sandwiches (zonder korstjes, feest!) en iedereen genoot van de high tea.

Toen alle buikjes waren gevuld, werd het tijd om prinsessenoutfits te passen. De zusjes kregen een aantal mooie jurken aangereikt en het passen kon beginnen. Ook de butler, de fotografe en de dreamchasers mochten een jurk aan! Er waren ook duizend en één kroontjes en andere attributen aanwezig, het was lastig kiezen. Toen de outfits definitief waren gekozen, kon de fotoshoot beginnen. Er kwamen heel wat mooie prinsessenposes voorbij. De dames straalden van hoe mooi ze eruit zagen.

Het werd tijd om door te gaan naar de volgende locatie… In de auto reden we al radend naar de activiteit een stukje verder en we eindigden bij Stal Frontera in Ammerzoden, een manege! Toen we de stal zagen wisten de meiden al snel wat het plan was en ze werden dan ook heel enthousiast! Maartje haalde ons op en bracht ons naar een oud, lief, klein paard. Floor en Lisa mochten haar vacht borstelen en haar manen versieren met klemmetjes, vlechtjes en staartjes. Toen ze tevreden waren, mocht Floor haar naar de buitenbak brengen. Daar werd ze op het paard getild en kreeg ze een privélesje in paardrijden! Op de terugweg naar de stal mocht Lisa ook nog even op het paard zitten. Daar aangekomen werden de versieringen er weer uitgehaald en namen we weer afscheid van het lieve witte paard.

Op naar de volgende en laatste activiteit! Toen we de oprit van een mooi, groot kasteel opreden werden de ogen van Floor en Lisa heel groot. Wauw, een echt kasteel!! We parkeerden de auto en liepen over de brug die over de gracht die rondom Kasteel Ammersoyen lag. Daarbinnen aangekomen stond er een bord met ‘Welkom Floor!’, zodat we wisten welke kant we op moesten. Dat was heel speciaal, het leek net of het kasteel van prinses Floor was. We moesten wel vijf trappen op, helemaal tot in de zolderkamer van het grote kasteel. Daar waren de deuren gesloten, maar aan de deurklink hing wel de jurk die we eerder die dag hadden uitgekozen! Floor deed de jurk aan en opende de deuren. Hier was een prachtige kamer, met allemaal lichtjes en versiering. In het midden van de kamer stond een mooi opgedekte tafel met prinsessenbordjes. De prinsessentroon was extra versierd en hier nam prinses Floor dan ook plaats. Op haar stoel stond een pakketje. Ze pakte hem uit en begon te glunderen. Het waren Heely’s!! Super mooie schoenen die ze heel graag wilde hebben. De schoenen hebben een wieltje in de hak verstopt, waardoor je er ook op kunt rollen. Ze trok de schoenen meteen aan en probeerde ermee te rijden. Dat was nog moeilijker dan gedacht! Ze waren druk aan het oefenen toen Ank met een grote tas binnen kwam. Daarin zaten heerlijke frietjes met wel dertig kipnuggets. Laat friet en kip nu net het lievelingseten zijn van prinses Floor! We namen plaats aan de opgedekte tafel en genoten van het lekkere eten.

Hierna was deze mooie prinsessendag tot een einde gekomen. We reden terug richting huis en bij thuiskomst vertelden de twee zusjes honderduit over de verhalen van die dag aan hun moeder. Ook kreeg ze een stuk van de prinsessentaart die zij speciaal voor haar hadden bewaard. Het was een topdag die Floor en haar zusje Lisa nooit meer zullen vergeten!!

Sponsoren bedankt!

Royal Limousine , Mozes van Toledo (Butler), Nienke Holzmann (Fotografe), Mieke Kortman (The Wishingwell), Annette Zeelenberg (Kasteel Ammersoyen) , Heelys (SkatePro), Stal Frontera (Manege), Janet Breddels (Taart)

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup