Paarden, koeien en nog veel meer dieren voor Bracha

De droom

Dieren en vooral alles wat met paarden te maken heeft

Dreamchasers

Yanna en Monsie

De droomdag

De droomdag van Bracha was GEWELDIG! We hebben intens genoten met z’n vijven, wij als vrijwilligers samen met Bracha, een vriendinnetje en haar grote zus. Tijdens deze dag was Bracha alleen maar aan het stralen en het mooiste was dat zij zichzelf heeft overwonnen tijdens deze dag en haar zelfvertrouwen enorm is gegroeid.

We haalden Bracha vroeg op in de morgen met een auto die compleet versierd was met ballonen en slingers. De confetti KNALDE alle kanten op! Het was een prachtige koude zonnige winterdag, een hele speciale dag precies zoals het moest zijn.
Bracha is helemaal paarden gek dus uiteraard stond de gehele droomdag in het teken van PAARDEN! Tijdens deze droomdag zijn al Bracha’s paarden dromen uitgekomen <3

Vroeg in de morgen reden we naar Duinmanege Van Poelenburgh, hier kregen wij een fantastische bos rit aangeboden in het natuurgebied van Schoorl. We mochten allemaal ons eigen paard uitkiezen en zelfs wij als vrijwilligers mochten mee ook al hadden we nog nooit op een paard gezeten. Het was erg mooi maar wel een beetje koud!

Achteraf kregen we een lekker lunch aangeboden op de manege terwijl we konden toekijken hoe andere meisjes les kregen op de manege.

Voor de tweede activiteit waren we onderweg naar Manege Belckmeer hier stond DE Nederlands kampioen voltige rijden ons op te wachten: Carola Sneekes. Ze kwam ons tegemoet met een ENORM GROOT paard en drie andere meisjes die ook voltige beoefenden. De activiteit was een geweldig moment van de droomdag, ik denk dat ik wel kan zeggen het hoogtepunt! Bracha kreeg samen met haar vriendinnetje les van Carola en de drie meisjes. Ze moesten erg moeilijke oefeningen doen, zoals staan en koprollen op een paard en dat in galop! Bracha’s grote zus was enorm trots op haar zusje tijdens deze activiteit want ooh wat heeft Bracha haar grenzen verlegd. Het was GEWELDIG om te zien hoe Bracha het deed en hoe ze alles zomaar aandurfde.

Hiernaar gingen we naar het katten café in Alkmaar, want ey Bracha is HELEMAAL dieren fan en zo ook van katten. Hier kregen wij allemaal lekkere taartjes en drankjes aangeboden terwijl de katten omstebeurt een kijkje kwamen nemen bij ons. Ook mochten we stiekem kijken bij het verblijf van de katten en kregen de kids een leuke goodiebag mee!

Als laatste gingen we langs bij de boerderij in Akkersloot want een andere grote droom van Bracha was samen zijn met de KOEIEN. Op de boerderij mochten we alle koeien en kalfjes bekijken en Bracha’s zus had zelfs een beste koeienvriend gevonden. Ook was er een meisje op de boerderij die haar paard allemaal kunstjes had geleerd zoals kusjes geven, rollen en knielen. Heb jij dat ooit een paard zien doen? Daarnaast hebben we lekker rondjes gedold op de boerderij, op de skelter geraced en in de hooiberg gesprongen.

We sloten de droomdag af bij de snackbar in het dorp, genaamd de patatza(a)k.
Hier kwamen de trotse ouders van Bracha ons tegemoet, iedereen was zo enthousiast en raakte maar niet uitgepraat over de dag!

Kortom het was een GEWELDIGE dag en we hebben allemaal intens genoten en met z’n allen Bracha helemaal in het zonnetje gezet. Wat de dag ook zo FANTASTISCH maakte was de chemie tussen ons vijven. Het was alleen maar lachen, gieren, brullen en gek doen. BRACHA BEDANKT, je bent geweldig en we gunnen je het beste van de hele wereld toe.

Sponsoren bedankt!

Voltigevereniging Den Helder, IS ProjectsBoerenkinderfeestje, DigiBeet en Katten Café, SBRN projecten, Manege Van Poelenburgh, face2facetravel

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup