Master Chef Fleurtje

DE DROOM

Master Chef Fleurtje

DREAMCHASERS

Trudy & Lian

DE DROOMDAG 

Op maandag 11 september was het dan eindelijk zo ver! Lian en Trudy, dreamchasers voor Dream4Kids, hadden maandenlang toegewerkt naar deze dag! Fleurtje zou, samen met haar broer, zus en moeder, haar droomdag gaan beleven. Alles was strak ingepland en goed geregeld….zo werd gedacht. Maar toen kreeg fotografe Bianca Kolkman longontsteking en moest er gezocht worden naar vervanging. Gelukkig wilde Sjoerd de Graaf die taak op zich nemen. Probleem opgelost! Het volgende probleem diende zich echter aan: Fleurtjes eerste les op school viel uit! Uitgerekend op maandagochtend! Terwijl ze op school door een super de luxe Rolls Royce van Taxi Korthout opgehaald zou worden! De leraar en haar klas zouden haar uitzwaaien! Dat werd dus improviseren, want ja…er was een strak ingepland programma voor die dag! We moesten al weer om 10.00 in Eindhoven zijn, dus uitstellen was geen optie. Fleurtje zou dus niet op school maar thuis opgehaald worden. 

En daar reed ie dan de straat in…die prachtige Rolls Royce! De familie stond al snel buiten om die prachtige auto te bewonderen. Fleurtje mocht zelfs even achter het stuur! Wauw, wat een beleving. De drieling mocht in de auto plaats nemen (Fleurtje natuurlijk voorin!) en wij reden er in onze eigen auto achteraan. Bij taxi Korthout werd er overgestapt in onze auto’s (wat een verschil!) en het hele gezelschap spoedde zich naar het Dierenopvangcentrum de Doornakker in Eindhoven. Daar hadden ze namelijk jonge katjes, iets waar Fleurtje dol op is! Vrijwilligster Hannie leidde ons rond en vertelde vol liefde over de dieren die in de Doornakker opgevangen worden. Nadat Fleurtje alle katten had voorzien van een lekker bakje voer mocht zij, en wij allemaal, met de poesjes spelen. Hoe schattig! Er werd gekroeld, geaaid en gespeeld met die schattige dieren. Het liefst hadden we er allemaal één mee naar huis genomen. Nadat we ook even bij de konijnen hadden gekeken  moesten we helaas alweer afscheid nemen. Bij het afscheid kreeg de drieling een tas vol met leuke spulletjes mee. Wat een onverwachte verrassing. Op naar de volgende afspraak, helemaal in Amsterdam.

Na een vrolijke rit kwamen we aan bij klimpart Fun Forest. Wie had dat kunnen denken? Dat je net buiten de stad zo’n prachtig klimpark aantreft? De kinderen (en de fotograaf) kregen een klimuitrusting aan en uitleg hoe ze veilig konden gaan klimmen. Al snel zaten ze boven in de bomen. Wat een dappere kinderen (en fotograaf)! Wij, de dreamchasers, kozen ervoor om veilig met de voetjes op de grond te blijven en daar een picknicktafel klaar te maken omdat iedereen ondertussen wel honger had gekregen. Het was inmiddels gaan regenen maar daar merkte je in het dichte bos gelukkig niet zo veel van.

Na een paar uurtjes werd het dan toch echt weer tijd om te vertrekken. Gelukkig hoefden we dit keer niet ver te rijden. Want de drieling was uitgenodigd om te komen koken en eten bij de Kruidfabriek van Peter Lute! Wauw…dat viel wel in goede aarde. Wat een hartelijke ontvangst kregen we daar! En een mooie rondleiding op deze pracht locatie. We hebben zelfs allerlei kruiden mogen proeven in de kruidenkas van het restaurant. Nooit geweten dat de smaak van een vers geplukt kruid zo intens kan zijn en zulke verrassende eigenschappen bezit. Peter vertelde ons er vol enthousiasme over. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven en Fleurtje kreeg er een van hem cadeau! Van ons kreeg ze ook nog een speciaal voor haar gemaakt schort met de tekst: Fleurtje Master Chef (gemaakt door Dini de Fouw van Mooikadootje). De drieling ging met Peter de keuken in en maakte daar een paar prachtig opgemaakte mini-pizza’s klaar. Zij waren deze dag de belangrijkste gasten in het restaurant! Ze mochten namelijk zelf koken en daarna samen aan tafel met Peter Lute. We smulden van de klaargemaakte pizza’s en kregen  ook nog eens allemaal een schaaltje met de meest heerlijke toetjes die je je maar kunt voorstellen. De kinderen (en wij allemaal) genoten volop. Tot slot mochten we nog iets gaan drinken aan de bar en ook daar werden we weer verwend met allerlei lekkers: warme cakejes en ijskoude chocoladelollys.

Helaas… aan deze heerlijke, ontspannen dag kwam een einde, maar wat hebben Fleurtje, het gezin en wij allemaal genoten. Dankzij gulle gevers (Truus Westendorp, fam. van Ginkel, Riet Pool, fam. Pielman en fam. Hoogland) en de sponsors Taxi Korthout, Fun Forest Amsterdam, Peter Lute v.d. Kruidfabriek, Dieropvangcentrum de Doornakker en Mooikadootje werd dit een onvergetelijke dag voor Fleurtje, haar broer en zus en ook voor haar moeder. Dank jullie wel voor jullie tijd, aandacht en gulle gaven!

SPONSOREN BEDANKT!

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze droomdag onvergetelijk te maken!

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup