Job gaat de lucht in!

DE DROOM

Vliegen en dieren!

DREAMCHASERS

Anne en Ferdi

DE DROOMDAG

Eindelijk was het dan zover; de droomdag van Job! Job is 12 jaar en verdient het zo onwijs om een dag in het zonnetje gezet te worden. Zijn moeder is ernstig ziek en Job heeft het hier erg moeilijk mee. Vandaag gaan wij hem verwennen!Om 08.45 staan dreamchasers Ferdi en Anne bij Job voor de deur. Hier staat een gespannen Job met vriendje Wouter al te wachten. Ook de moeders van beide jongens zijn erg benieuwd wat er gaat gebeuren.

Na een paar minuten buiten gewacht te hebben rijdt er ineens een witte limousine de straat in! Hier stapt Jeroen van LimoMij uit en vertelt dat hij vandaag Job zijn privé chauffeur is, hoe vet! In de limo ligt natuurlijk genoeg te snoepen en drinken. Nadat we geproost hebben met kinderchampagne kan de rit naar de eerste verrassing beginnen. Onderweg bedenken de jongens wat we zullen gaan doen. Eenmaal aangekomen bij Antwerpen Airport begint het toch echt spannend te worden.....gaan we dan echt vliegen?! Jazeker! Want eenmaal uitgestapt staat piloot Ruud ons al op te wachten. Ruud heeft een eigen helikopter en vandaag mogen Job en Wouter mee aan boord! Omdat er niet genoeg plek is mag Anne veilig op de grond blijven. Een echte mannen vlucht dus. Eenmaal aangekomen in de garage mogen Job en Wouter helpen met het naar buiten duwen van de helikopter. Ruud vertelt honderduit en de jongens vinden het maar wat interessant. Dan is het toch echt tijd om in te stappen en te gaan vliegen! Job mag natuurlijk naast Ruud voorin. Na een geweldige vlucht van ongeveer dertig minuten komen ze aan in Zeeland. Hier kunnen ze op een mooie plek, nog geen 200 meter bij hen vandaan landen en stijgen allerlei vliegtuigjes op, lunchen. Heerlijk in het zonnetje genieten de jongens van hun frietjes. Na de lunchpauze is het tijd om weer terug te vliegen naar Antwerpen Airport. Wat een geweldige ervaring!! Nadat de helikopter weer netjes is teruggezet nemen we afscheid van Ruud, tijd om naar de volgende verrassing te gaan.

In de limousine raken de jongens niet uitgepraat over de vlucht. Na ongeveer een uurtje komen we aan bij BestZOO in jawel... Best. Job is enorm fan van dieren. Hij weet er ongelofelijk veel van en als het aan hem had gelegen hadden we ook de hele dag in de dierentuin door kunnen brengen. Nadat we afscheid hebben genomen van Jeroen, hij rijdt vanaf hier weer door, worden we welkom geheten door Jos Nooren, eigenaar van BestZOO. Jos vertelt ons dat we lekker rond mogen gaan lopen en straks een aantal leuke dieren mogen vasthouden. Job raakt niet uitgepraat in de dierentuin. Over ieder dier weet hij wel iets te vertellen. De lama’s zijn favoriet, hier brengen we een hele tijd door. Job mag zelfs een kleine lama de fles geven! Nadat we alle dieren gezien hebben, mag Job een miereneter vasthouden. Wat een grappig beest! Hij stinkt enorm en zijn lange staart zit meteen moervast om Job heen. Ook over dit beest weet Job een hoop te vertellen. Natuurlijk mag Wouter de miereneter ook vasthouden. Hierna is het tijd voor de... slang! Job is helemaal niet bang en houdt de slang meteen goed vast. Hij weet zelfs Anne gerust te stellen en hierdoor durft zij de slang zelfs vast te houden. Ook Wouter vindt het totaal niet spannend en houdt de slang vast alsof hij het vaker gedaan heeft. Dan is het tijd voor het laatste dier... een stinkdier. Job vindt het erg grappig dat het stinkdier minder stinkt dan de miereneter. We leren dat stinkdieren alleen bij bedreiging stank produceren. Als ze zich bedreigt voelen, tillen ze hun staart op en spuiten een wolk kleverige stinkende vloeistof naar buiten. Ze mikken op de ogen van de vijand. De vijand wordt hierdoor verblind en de stinkende troep zit meteen dicht bij de neus waardoor de vijanden door de geur meteen weg zullen gaan. Weer een hoop geleerd vandaag dus :-). Na deze mooie lessen kiezen we in de winkel een knuffel uit en is het tijd om te vertrekken naar het restaurant.

Nadat we afscheid hebben genomen van Jos en de rest van het team rijden we naar restaurant Il Gusto in Best. Eigenaar Koen was zo geraakt door het mooie verhaal over Stichting Dream4Kids dat hij kosteloos mee wilde werken aan de droomdag van Job, geweldig! We eten hier een lekkere pizza en tijdens het toetje zit er zelfs vuurwerk in die van Job! Dan is het toch echt tijd om terug te rijden naar Nijmegen en de droomdag af te sluiten. In de auto terug kijken we Mindf*ck. Job en Wouter vinden dit allebei erg interessant. Thuis aangekomen staan de moeders ons al op te wachten. Na wat verhalen vertelt te hebben rijden Ferdi en Anne met een grote glimlach op hun gezicht weer terug naar huis. Thuis aangekomen krijgen ze een appje van Job om ze te bedanken voor de geweldige dag. Die nacht droomt iedereen over deze mooie dag... Dankjewel lieve Job dat we dit voor jou mochten organiseren.
Je bent geweldig!

SPONSOREN BEDANKT!

LimoMij, Marton Hobbelen, Ruud Clements, BestZOO, Il Gusto en Pixum

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup