Jasper ging klimmen, klauteren en vliegen

Droomkind Jasper kreeg van Dream4Kids een droomdag aangeboden. Hij heeft al heel wat meegemaakt in zijn jonge leven en verdiende het enorm om een dag helemaal in het zonnetje gezet te worden! Enthousiaste vrijwilligers Gonnie & Patrice gingen aan de slag...

De droom

Klimmen, klauteren en vliegen

Dreamchasers

Gonnie & Patrice

De droomdag

Jasper in Tilburg op school uit de les gehaald. Hij had eindelijk zijn droomdag! Totaal onverwacht mocht hij een dag met twee vrienden en met Gonnie & Patrice mee in een heuse limousine. Tijdens het voorgesprek had Jasper aangegeven dat hij graag actieve dingen in de buitenlucht deed. Zijn grootste wens was het maken van een luchtballonvaart. Ook houdt Jasper van pannenkoeken met knakworst.

Met de limousine vertrokken we naar Adventure & Thrill in Best. Hier was, om de ochtend apart te maken een speciaal programma opgezet.  Adventure & Thrill had Freek, een leuke instructeur, geheel vrijgemaakt als persoonlijke trainer voor Jasper en zijn vrienden. De ochtend begon direct gezellig met een heerlijke beker warme chocomel met slagroom bij de open haard. Daarna begon het actieve deel.  Er werd begonnen met de klimwand.  Vervolgens is er nog levend tafelvoetbal gespeeld, getokkeld,  een hindernis baan afgelegd, paintball gespeeld een potje geworsteld als sumoworstelaar. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke beker warme chocomel met slagroom. De rest van het dagprogramma speelde zich af in recreatiegebied De Vleut, ook in Best. Door cafetaria D'n Doel was een complete lunch verzorgd. Deze werd bezorgd bij Toon Vertier. De broodjes knakworst, kroketten en frikandellen gingen er goed in bij de jongens. Na de lunch werd de groep compleet gemaakt, met de ouders en broers van Jasper.

Bij Toon Vertier zagen Jasper en zijn vrienden een segway staan. Sjoerd van Toon Vertier speelde direct leuk op de wensen in en de jongens klommen met veel plezier op de segway. Vervolgens werd de meermansfiets gepakt, voor een leuke puzzeltocht die speciaal voor Jasper was uitgezet.  Het complete gezelschap genoot van deze leuke tocht. Gelukkig speelde het weer goed mee. Tot en met deze activiteit bleef het mooi droog. Later op de dag begon het wat te regenen. Na de fietstocht stond er bij Toon Vertier een heerlijke taart. Deze was speciaal voor Jasper gemaakt door Nancy. Met wat drinken erbij was het feest compleet.

 

Jasper had ook aangegeven dat hij graag eens aapjes wilde voeren in een dierentuin.  Bij Toon Vertier werd de weg schuin overgestoken en werd een bezoek gebracht aan Bestzoo. Nadia, de dierenverzorgster, heeft een speciale rondleiding gedaan in de dierentuin. Als eerste werden de doodshoofdaapjes bezocht. Hier mocht Jasper mee de kooi in om de aapjes te voeren. Vervolgens werd er over verschillende dieren nog wat verteld en werd de rondleiding afgesloten met het vasthouden van een slang, een stinkdier en een miereneter.  Jasper vond het geweldig. Sommige anderen vonden de slang toch wel wat eng.

Na de dierentuin werd er even een tussenstop gemaakt bij Van Erp Bijoux / Zeepgieterij Zeeptopper. Hier mochten de jongens zelf zeepfiguren gieten. Vervolgens gingen we weer terug naar Toon Vertier. Hier werd nog wat gedronken. Vanwege het weer werd adventure golf omgezet in een tocht met de tuktuk. Sjoerd wist precies welke tuktuk het hardst liep. Dit werd het geheim van Sjoerd en de jongens.  Er werd nog een potje gevoetbald , wat gedronken en er was nog een prijsuitreiking van de puzzeltocht. Jasper en zijn vrienden hadden natuurlijk gewonnen.

De dag werd afgesloten bij Pannenkoekenhuis De Klomp. Hier kon iedereen zelf een pannenkoek naar keuze kiezen. Jasper had graag een pannenkoek met knakworst. Ardi van Laarhoven had hier op gerekend en zorgde voor heerlijk eten.  Het eten werd afgesloten met een heerlijke bananensplit, of ander ijs.

Het eten was nog maar net op toen er een quad "voorbij" kwam rijden. Hij stopte bij het Pannenkoekenhuis. Rien van Laarhoven vroeg of Jasper zin had om een eindje mee te rijden. Rien had aan alles gedacht,  handschoenen,  een helm en een regenpak, want wat is er leuker dan door de modder te crossen? Jasper glunderde van oor tot oor. Het werd niet zomaar een ritje. Iedereen stond ze buiten op te wachten tot ze terug kwamen. Na enige tijd kwamen ze terug. De bestuurder was een stuk kleiner geworden. Door de helm werd er even getwijfeld of het Jasper wel was...... Hij zat toch achterop toen ze vertrokken???  Tijdens de tocht had Jasper het stuur overgenomen en kwam als een ware crosser terug. Nadat hij zijn helm had afgezet riep hij:  "Ik reed veel harder dan die man!".

De hele drukke dag werd binnen afgesloten bij Pannenkoekenhuis De Klomp. Gonnie en Patrice hadden nog wat kadootjes en verrassingen voor Jasper. Hij kreeg een strategospel, een pluche slingeraap en een groot stuk chocolade met daarop een luchtballon. Deze was verzorgd door Snoeperij  "De Bonte Koe". Voor Jasper en zijn vrienden was er ook nog een zeepje met een foto van de dag erin verwerkt als aandenken.

Als klap op de vuurpijl gaven Gonnie en Patrice nog een waardebon voor een luchtballonvaart. Jasper werd er stil van. Dankbaar voor alles werd er afscheid genomen en de dag afgesloten.

Sponsoren bedankt!

Adventure & Thrill Best, Toon Vertier Best,Bestzoo Best,  Pannenkoekenhuis De Klomp Best,  Zeepgieterij Zeeptopper Best,  Lex Antal Art&Design, Foto Aartsen Best, Limo-mij, Wijnhuis Best, Snoeperij De Bonte Koe Best, Cafetaria D'n Doel Best, Multimate Oirschot, Future Fun Ballooning Varseveld, Pixum Fotoservice

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup