Geen droomdag, maar een droomweekend voor Melle!

De Droom

Naar Wildlands en naar AJAX!

Dreamchasers

Brenda en Moniek

De Droomdag

Melle had niet alleen een droomdag, maar een heel lang droomweekend! Op vrijdag 20 oktober is hij met zijn familie naar Center Parcs Sandur in Emmen gegaan. Melle wist niet beter dan dat zij gewoon een weekend met de familie weggingen. Vrijdag en zaterdag hebben zij zich zelf prima vermaakt op het park en zijn onder andere lekker gaan zwemmen. 

Op zondagochtend zat iedereen al vroeg aangekleed en nietsvermoedend in het huisje, toen om 9 uur opeens Brenda en Moniek binnenkwamen. Aangezien het lang geleden was dat het kennismakingsgesprek had plaatsgevonden, vroegen zij aan Melle of hij nog wist wie zij waren. Dat wist hij gelukkig nog wel, maar hij was heel erg verbaasd. Bij binnenkomst kreeg Melle meteen zijn eerste verrassing: een eigen tablet! Deze wilde hij heel graag hebben. 

Daarna zijn Melle, zijn familie en de dreamchasers naar de Grill Company op Park Sandur gegaan, waar zij een heerlijk ontbijt aangeboden kregen. In het midden van de tafel was een grillplaat waarop de kinderen worstjes, pannenkoeken en eitjes hebben gebakken. Tijdens het ontbijt hebben Brenda en Moniek aan Melle verteld wat zij die dag gingen doen: naar Wildlands! Melle reageerde enthousiast dat hij daarna in alle dierentuinen van heel Nederland geweest zou zijn.  

Bij Wildlands werden we ontvangen door Margreeth, een hele lieve vrijwilligster van Wildlands die een mooi programma had gemaakt voor de dag. Ze is de hele dag meegeweest om ons te begeleiden. We begonnen de expeditie bij de ijsberen, die behoren tot de dieren die Melle het leukst vindt. De ijsberen waren heel actief en het was prachtig om ze bezig te zien met kuilen graven. Na een tijdje gekeken te hebben, gingen we richting de Arctic 1. Buiten was een ‘onderzoeker’ die van alles uitlegde, en daarna mocht Melle samen met de rest van het gezelschap via een speciale deur naar binnen voor de 4D film. Het was een verrassende en leuke voorstelling. Margreeth had speciaal voor Melle geregeld dat de verzorger van de leeuwen het een en ander zou vertellen aan Melle, dus gingen we richting de leeuwensteiger. Helaas was het erg koud en nat weer, en houden de leeuwen daar niet van. De uitleg van de verzorger heeft Melle wel gekregen, maar helaas was er geen leeuw te zien. Na dit bezoek hadden wij het ook wel heel koud gekregen en zijn we lekker frietjes met een snack gaan eten in Momma’s restaurant. Eenmaal opgewarmd mochten we de beste plaatsen kiezen in een truck die een rondje reed op de savanne, en konden we zo van heel dichtbij de dieren op de savanne zien. Het hoogtepunt van de dag was volgens Melle wel het volgende onderdeel: hij mocht samen met zijn neefje en nichtje de ringstaartmaki’s voeren. Hierbij gingen er zelfs 2 ringstaartmaki’s tegelijk op zijn schouders zitten. We moesten een beetje haasten om vervolgens te gaan kijken bij Jim’s show, waarbij Melle na afloop een echt slang mocht aanraken.  Om even uit te rusten zijn we toen even wat gaan drinken. Daarna hebben wij nog een boottochtje gemaakt langs onder andere de olifanten en mochten de kinderen de parkieten nog drinken geven. Waarbij de parkieten op hun hand kwamen zitten.

Na een leuk en vol programma was het tijd om te vertrekken uit Wildlands. Vrijwilligster Margreeth heeft een supermooi en vol programma voor Melle neergezet en hij heeft enorm genoten, net zoals zijn familie. Bij het afscheid kreeg hij nog een leuk cadeautje mee. Na zo’n lange dag was iedereen hongerig geworden. Melle zei dat als hij mocht kiezen waar hij zou willen eten, hij zou kiezen voor een Italiaans restaurant. Dat kwam goed uit! Er was een tafel gereserveerd bij restaurant Sardegna. Hier hebben Melle en zijn nichtje en neefje nog even mee gekeken in de keuken en lekker een pizza gegeten.

Het leek alsof de droomdag voorbij was, maar toen kwam er nog een verrassing! De vrijwilligers vertelden Melle dat er nog een dag speciaal voor hem was! De volgende ochtend vroeg zou hij door een vrijwilliger opgehaald worden, samen met zijn oom en zijn neefje om een bezoek te brengen aan Ajax! 

23 oktober mocht Melle naar AJAX! Hij kreeg daar een rondleiding door de hele Arena en hij kwam op plekken waar mensen doorgaans niet komen. Ook mocht hij een training bijwonen en zijn favoriete spelers ontmoeten. Dit natuurlijk met handtekeningen en foto’s om mee te nemen naar huis!

Melle heeft een erg druk, maar ontzettend leuk droomweekend gehad!

Sponsoren bedankt!

Module Schiedam (Linda Rijgersberg), Wildlands (Nicky Jasper en Margreet Coenders), Center Parcs Sandur (Mariëlle Brinks)
 

 

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup