Freek ontmoet idool en pakt zijn hobby weer op

Bij Freek thuis was er vaak ruzie en de ruzies waren ook heel erg. Er werd regelmatig geslagen, geschopt en gescholden, recht voor de ogen van Freek of op een plek waar hij het kon horen.

De droom

Paul van Loon, leger, shoppen & trompet

Dreamchasers

Raff & Rosanne

De droomdag

Freek wordt vaak aan zijn lot overgelaten en ontvangt geen liefde thuis. Jeugdzorg heeft Freek uit huis geplaatst en sindsdien woont hij in een instelling waar hij wel de aandacht en verzorging krijgt die alle kinderen verdienen. Nog nooit had Freek iets leuks ondernomen dus Jeugdzorg heeft Dream4Kids ingeschakeld om Freek een nieuwe start te geven en te laten zien dat het leven zeker de moeite waard kan zijn.

Freek heeft zoveel interesses en hobby’s dat het onmogelijk was om deze allemaal in één dag terug te laten komen. Omdat er rekening gehouden moest worden met het speelschema van zijn favoriete club PSV, vond het eerste gedeelte van de droomdag plaats op zaterdagavond. Met een speciale auto werden Freek en zijn tante opgehaald om een bekerwedstrijd bij te wonen. Vanaf de VIP-tribune moedigde hij alle spelers aan en zong alle liedjes mee. Na afloop mochten ze zelfs naar het spelershome voor een foto-moment met alle spelers. Freek straalde tussen al die profvoetballers die hij alleen maar kende van televisie. Het tweede gedeelte van de droomdag begon zondagochtend al heel vroeg toen Freek opgehaald werd bij de woongroep. Aangekomen op een groot militair terrein kwamen er twee grote legertrucks en een Harley motor uit de Tweede Wereldoorlog met zes soldaten aanrijden. Hij kreeg een stoere legerjas en mocht instappen en zelfs even achter het stuur voor een rit over modderwegen en door de heuvelachtige bossen. Na een lunch werd Freek meegenomen naar het gesloten winkelcentrum Woensel. Toen hij echter voor de deur van zijn favoriete winkel Coolcat een toverspreuk deed, openden de deuren automatisch en mocht hij een hele nieuwe garderobe uitzoeken. Bij het verlaten van de winkel met grote tassen en een pot snoep, stond er een acht meter lange limousine op hem te wachten om hem als een filmster naar de volgende verrassing te brengen. Een uur assisteren bij supermarkt Albert Heijn! Achter de kassa, bij de bakker, berichten omroepen en een kijkje achter de schermen bij het magazijn en de flesseninname. Terug in de limousine kreeg hij nog een heel speciaal cadeau. Het is zijn droom om een boek te schrijven en zijn favoriete schrijver is Paul van Loon. Freek kreeg een boek met zijn eigen foto op de voorkant en de tekst ‘to be’. Als klapper op de vuurpijl mocht Freek naar een optreden van Paul van Loon en daar ook nog eens op het podium dansen. Na afloop mocht hij Paul persoonlijk ontmoeten waar ook zijn boek werd gesigneerd. Freek wil zelf graag schrijver worden en Paul heeft een persoonlijk stukje in het boek geschreven om hem aan te moedigen ook daadwerkelijk in het boek te schrijven. Zo’n druk programma heeft hongerig gemaakt dus op naar de Bamboo-inn waar Freek onbeperkt mocht eten en drinken en ook gerechten mocht klaarmaken voor de gasten. Vroeger had Freek een trompet thuis waar hij heel graag op speelde. Helaas is deze kapot gegaan door het geweld in huis. Om ook Freek’s laatste droom in vervulling te laten gaan, kwam trompettist Floris aan tafel om een mini-concert te geven. Tot zijn grote verbazing kreeg hij van Floris weer een eigen trompet en konden ze een duet spelen. We hebben de dag afgesloten met vuurwerk en ijs aan tafel en voor het eerst heeft Freek een hele dag geen zorgen aan zijn hoofd gehad, hij heeft intens genoten!

Freek had weinig om voor te leven met zijn moeilijke achtergrond. Hij heeft nauwelijks familie of naasten die hem bij kunnen staan dus de instelling en behandeling zijn erg belangrijk voor hem. Hij voelt zich weer goed en heeft nu een veilig thuis wat erg belangrijk is voor de rust en stabiliteit. De droomdag heeft hem weer zin in de toekomst gegeven en zijn passies weer doen herleven! Hij doet ongelofelijk zijn best op school en heeft zijn zinnen nu definitief gezet op het schrijver worden. Hij heeft zijn hobby trompet spelen weer opgepakt.

Sponsoren bedankt!

Paul van Loon, Albert Heijn, Vliegbasis Volkel, PSV, Bamboo-inn

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup