Ferrari, Mazda en nog veel meer auto's voor Nate

DE DROOM

Nate is 10 jaar en zit in groep 6. Hij heeft een tijdje met zijn familie in Amerika gewoond. Echter was het gezin genoodzaakt terug te keren naar Nederland. Momenteel woont hij met zijn moeder en kleine broertje Kyle in een gezellig dorpje waar hij zich steeds meer thuis begint te voelen!
De avond van ons bezoek, was Nate (maar óók zijn broertje Kyle) erg nieuwsgierig! Wat komen die meiden precies doen? Wat willen ze allemaal van mij weten? Na een korte inleiding was Nate al door het dolle heen! Hij vertelde dat hij gek is op alles wat te maken heeft met auto’s. Zo hebben we wel TIENTALLEN namen van auto’s gehoord, waardoor we overtuigd waren dat we hem zeker kunnen verrassen met een gave auto! Ook liet hij trots zijn slaapkamer aan hem zien, waar de Amerikaanse vlag uiteraard niet kon ontbreken! Als laatste liet hij weten dat hij vooral dol is op paprika chips en pizza én dat hij het leuk zou vinden als zijn broertje Kyle mee zou mogen gaan tijdens zijn droomdag.
Met een heleboel informatie en genoeg leuke ideeën op zak, zijn wij voor Nate aan de slag gegaan om voor hem een TOFFE droomdag te organiseren!

DREAMCHASERS

Chris en Maud

DE DROOMDAG

Dinsdag, 23 januari, was de dag dan eindelijk aangebroken! Nate is zoals gewoonlijk begonnen aan een ‘doodnormale’ schooldag, althans dat denkt hij… Stilletjes lopen we de school binnen met een Amerikaanse vlag in de hand en verrassen we hem in de klas. Hij keek erg verbaasd en had totaal niet verwacht dat we vandaag zouden komen. Maar dat maakt het juist zo leuk. Nate! Hup, snel je broertje uit de klas halen. Op het moment dat we op de deur wilde kloppen, stond zijn broertje Kyle al bij ons in de deuropening!
Maar zo’n bezoekje op school trekt natuurlijk wel de nodige aandacht… Vele nieuwsgierige kindjes kwamen uit de klas om te zien wat er daar allemaal op de gang gebeurde… Nate & Kyle werden meteen verrast; beiden kregen een écht race pak! Snel omkleden én hup de auto in. Maar Nate & Kyle houden wel van een uitdaging, dus kregen ze beide een persoonlijke kraskaart overhandigd – die perfect paste bij hun outfit, waarop ze voor iedere activiteit tijdens deze speciale dag één hint kregen. Zo konden ze alvast gaan raden wat het programma zou zijn. Het begon met een Ferrari logo en een afbeelding van gereedschap. Ra ra, waar gaan we heen? Beide jongens wisten het meteen; we gaan naar een Ferrari werkplaats! 
Maar wat Nate op dat moment nog niet wist, was dat er buiten nog een mooie verrassing op hem stond te wachten… Samen liepen we buiten, waar we door de menigte op het schoolplein een stoere rode Mazda zagen staan. Toeterend reden we het schoolplein af, waar we uitgezwaaid werden door alle kindjes en juffen. Op naar de 1ste activiteit!
Inmiddels aangekomen in Brabant, worden we vol enthousiasme ontvangen bij Forza Service, dé echte Ferrari specialist. De jongens kijken hun ogen uit in de werkplaats van Forza waar diverse soorten Ferrari’s staan. Uiteraard hebben ze hun favoriet al uitgezocht. En toen kwam de vraag ‘Willen jullie misschien eens meerijden in een échte Ferrari?” JA! Dat willen de jongens wel! Ze staan te trappelen om in de Ferrari te stappen. Nate mag eerst! De Ferrari scheurt met piepende banden weg. Wauw, wat een toffe ervaring was dat.
De volgende hint op de kraskaart is een sloopkogel én een foto van kapotte auto’s… Daar hoeven de jongens niet lang over na te denken. ‘We gaan naar een autosloperij!’ En dat klonk erg overtuigend.
Eenmaal aangekomen bij Autosloperij Kuijpers kregen we allereerst een rondleiding, waarbij haast alle auto-onderdelen in deze grote loods aan bod zijn gekomen. “Zouden jullie het leuk vinden om een echte auto te slopen?” En dat toverde, opnieuw, een glimlach op hun gezicht. Dat wilden ze wel! Diverse auto’s werden met grof geweld gesloopt; de motor werd verwijderd, dan tot klein pakketje geperst en uiteindelijk bovenop de berg gegooid. Een echte jongensdroom is in vervulling gegaan.
De vlag van Italië en een steenoven, waren de volgende hints op de kraskaart, maar wat is de volgende activiteit? Mmmmm… Er kwam ineens een heerlijke geur voorbij… En de jongens wisten het al, namelijk pizza’s bakken! Plotseling kregen we ineens onverwachts bezoek, Nate en Kyle’s moeder stond op de stoep, samen met Nate’s 2 beste vrienden. Die stonden te popelen om te helpen bij het bakken van de pizza’s en waren reuze benieuwd naar de verhalen van de jongens!
Het diner werd afgesloten met een extra verrassing om de stoere outfit compleet te maken, namelijk een échte persoonlijke racehelm. De helm was ook nog eens bestickerd met hun eigen naam, geluksnummer én de Amerikaanse vlag. De jongens konden hun geluk niet op…
Als laatste mochten we nog met z’n allen gaan lasergamen. En dat ging er nog uiterst fanatiek aan toe! Met als afsluiter een heerlijk ijsje. Zo gingen de jongens mét hun moeder en vriendjes met een voldaan gevoel naar huis.
Een dag om nooit te vergeten! 

SPONSOREN BEDANKT!

Autobedrijf Peeten, Forza Service, Metaal- & Autorecycling Kuijpers, Mangiare Eindhoven, StickyThings, LaserQuest Eindhoven

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup