Een stoere droomdag voor Leon & Jasper

 

DE DROOM

De allergrootste droom van de broertjes is meerijden op de Zwarte Cross en andere “stoere mannen” dingen. 

DREAMCHASERS

Eemke en Aukje

DE DROOMDAG

Na twee maanden in spanning te hebben gewacht was het dan eindelijk zover, de droomdag van Leon en Jasper. 

De jongens zaten nietsvermoedend in de klas toen zij op pad gingen om een bijzondere vogelsoort te bewonderen. Dat het een bijzondere vogelsoort was werd al snel duidelijk namelijk een helikopter! De klasgenootjes hebben de jongens vol enthousiasme uitgezwaaid met de vlaggetjes wapperend in de lucht. Vader en zus hebben de jongens vergezeld in de helikopter, iedereen vond het geweldig om vanuit de lucht het dorp, de boerderij en de school te bewonderen. De toon voor de dag was gezet. 

Na wat mooie kiekjes te hebben geschoten werd de helikopter verwisseld voor het Leon & Jasper VIP busje waarmee we op pad gingen naar de ondergrondse bunker waar de tweede activiteit plaatsvond. Een schietles van twee professionele schutters, de luchtbuksen van de broertjes thuis werden ingeruild voor het echte geschut. De jongens maakten de schiettafels al snel eigen en als echte schutters lagen zij geconcentreerd met lucht, klein en groot kaliber geweren te oefenen. Het bleken ware natuurtalenten te zijn waarbij ze al vlot de roos wisten te raken. Ze konden er geen genoeg van krijgen, bij het zien van het laatste groot kaliber geweer stuiterde ze van de adrenaline. Na het uitreiken van enkele kogelkokers en natuurlijk de eigen schietrozen vertrokken we voor de lunch. Na een bodem te hebben gelegd met lekkere broodjes kroket en frietjes konden we er weer tegen aan voor de volgende activiteit. 

De volgende activiteit stond in het teken van een voorproefje op de Zwarte Cross waarbij de broertjes een les kregen van een ervaren motorcrosser. Ze werden in een motorcross pak gehesen waarna ze als echte race monsters het parcours aflegde. Het kon de jongens niet snel genoeg gaan waarbij ook de eerste jumps werden gemaakt.  

Bij de laatste activiteit stond er een leuke verrassing voor de broertjes te wachten namelijk een warm welkom van hun beste vriendjes waarbij de jongens elkaar in de armen vlogen. Vol enthousiasme hebben we met de hele groep ons begeven op het lasergame terrein waar zeer fanatiek werd gestreden om de winnaarsvlag. In de bus werd volop gespeculeerd wat de jongens nog meer te wachten zou staan. Bij aankomst van het ouderlijk huis vielen de monden van iedereen open gevolgd door veel gegil en gejuich: een limousine!!

Na het ontkurken en proosten van de champagne vertrokken we met de limousine naar hun favoriete restaurant namelijk ABC in Velp. Daar lag de rode loper uit om de jongens te verwelkomen. In gezelschap van de vriendjes werden veel gerechten genuttigd: sushi, spare ribs, suikerspinnen en toetjes, voor ieder wat wils! 

Na afloop van het diner stond de limousine klaar om ons op te halen en werden Leon& Jasper thuis afgezet waar ze door de hele klas als ware VIPS werden onthaald, een perfecte afsluiter van de droomdag.

In de limousine kregen de jongens echter nog een laatste verrassing: tickets voor de finale van de Zwarte Cross en een persoonlijke videoboodschap van de Beet Eaters uit Maasbommel waarin ze werden uitgenodigd om deel te nemen aan de Zwaargewicht klasse tijdens de cross. Hierop zeiden de jongens volmondig “ja”. 

Twee weken na de droomdag stond de Zwarte Cross op de agenda. Bij aankomst kregen we speciale toegangstickets voor het Rennerskwartier waar alle deelnemers van de cross verblijven. De dag stond uiteraard in het teken van de motorcross waarbij we zowel de finale van de Dutch motorcross als diverse stunts team die enkele meters door de lucht vlogen in actie hebben gezien.  

In de middag was het dan zo ver, het gezin gingen samen met team de Beet Eaters het parcours op om met de geweldige wagen een rondje voor het grote publiek te rijden. Ze werden in een zelf ontworpen Zwarte Cross shirt en pet gehesen waarbij ook wij als Dreamchasers niet achter konden blijven en in een supporter shirt de familie hebben toegejuicht.  

De rest van de dag hebben we in het zonnetje genoten van diverse artiesten en hebben de kids ook nog de hoogte opgezocht om het terrein vanaf 80 meter hoog te aanschouwen. Een ding was zeker: het was een top dag! De Zwarte Cross heeft zijn naam eer aangedaan, we vertrokken volledig onder het zwarte stof met een voldaan gevoel naar huis. 

SPONSOREN BEDANKT!

We willen iedereen onwijs bedanken die een steentje heeft bijgedragen om deze droomdag te verwezenlijken: familie, vrienden, van Gruijthuijsen Catering, Pixum en Vice Versa Koel & Vries logistiek. In het bijzonder willen we nog een aantal mensen in het zonnetje zetten: Peter voor de geweldige helikoptervlucht, schietvereniging de Roos, Electrocross Wanroij, Fundustry Events, Restaurant ABC, de organisatie van de Zwarte Cross en tot slot het team Beet Eaters Maasbommel

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup