Devon wilde de zee op, zeevissen is zijn grote droom

Devon van 11 jaar verdiende deze droomdag dubbel en dwars. Het gezin zit namelijk momenteel in een zeer zware periode. Vader is helaas heel erg ziek en zal niet lang meer bij hen zijn.

De droom

Zeevissen, visspullen, lezen en pizza

Dreamchasers

Bianca & Joop

De droomdag

Over zijn droomwens hoefde hij niet lang na te denken. Hij wilde dolgraag eens gaan zeevissen. Andere dromen had hij eigenlijk niet, dus…… zeevissen moest het worden! Al snel bleek dat het zeevis seizoen al op z’n einde liep dus haast was geboden. Gelukkig kregen we al snel contact met een super enthousiaste Luuk Borghuis van Sportvisserij IJmuiden. Hij wilde graag een dag voor hem verzorgen dus dat was super! Zondag 1 november was het zover. Taxi Dortmans stelde een busje beschikbaar waarmee het gezelschap al om 05:30 uur thuis opgehaald werd. De bus was feestelijk versiert met slingers en ballonnen en natuurlijk kon het eerste cadeautje niet uitblijven. Mooie boeken over zeevissen. Voor zijn vader was de dag helaas te zwaar maar zijn moeder, broer Quinten en zus Ashley gingen de hele dag mee. In IJmuiden lag de boot MS Marion al op hen te wachten. We werden hartelijk ontvangen door Luuk, de overige bemanningsleden en mede passagiers. Na een vaartocht van een uur, konden dan eindelijk de hengels gepakt worden. Al snel ving Devon de ene vis na de andere en hij genoot! Zijn gezicht straalde de hele dag en hij kreeg er maar geen genoeg van. Aan het eind van de dag had hij wel 28 vissen gevangen vertelde hij trots aan iedereen die het wilde horen! Ook Quinten, Ashley en mama hebben een hengeltje uitgegooid en genoten van hun vangsten. De zelf gevangen vis werd ter plekke schoongemaakt en mocht in de koelbox mee naar huis om in te vriezen. Vismarkt Wieringen had ook nog verse tong gesponsord dus de hele familie kon nog wekenlang genieten van verse vis. Tussendoor konden we lekker opwarmen en uitrusten in de kajuit. Hier smulde Devon van een lekker broodje bal. De dag kon niet meer stuk voor hem. Om 16:00 uur legde de boot weer aan en gingen we weer terug naar huis.

Zo’n lange en vermoeiende dag maakte natuurlijk wel super hongerig. Samen met papa,

mama, broer, zus, oma en lievelingsoom werden ze verwacht bij Pizzeria Donatello’s in Nijmegen waar ze konden genieten van zijn lievelingseten. Ook lagen daar nog wat mooie cadeautjes op hem te wachten. Maar omdat deze droomdag noodgedwongen al zo snel plaats vond, hadden we niet genoeg tijd om nog wat extra verrassingen te regelen. Tijdens de droomdag van zijn broer Quinten, enkele weken later, konden we hem daarom nog een keertje in het zonnetje zetten. Zijn vader verbleef inmiddels in een hospice waar we hem op gingen zoeken. Devon was al bij zijn vader en werd daar nog een keer verrast met vele cadeaus. Dit had hij totaal niet verwacht en straalde! Aangezien een grote hobby lezen is, konden we hem verblijden met enkele jaarabonnementen op visbladen waardoor hij nog lang zal worden herinnert aan zijn fantastische droomdag! Ook kreeg hij van zijn held Ed Stoop van vis-tv een persoonlijk cadeau. Een gesigneerde foto en pet. Van hengelsporthuis.com kreeg hij naast magazines een groot pakket met allerlei visspullen. De sweater die erin zat deed hij aan en ging niet meer uit! Kortom, het was een geweldig aanvulling op een al geweldige droomdag!

Sponsoren bedankt!

Sportvisserij IJmuiden, Taxi Dortmans, Donatello’s Nijmegen, visboeken.nl, Vipmedia, Hengelsporthuis, Ed Stoop, Vismarkt Wieringen, PW administraties, van Maanen Huis en Haard,  VOF visspecialiteiten, Pennings beheer, Dialog Semiconductor, Nova Nature, CRA Financial, PS Plating Supplies, Administratiekantoor Gerard Kitslaar, JH2 Huiskamerdiner, Olav Wessel, Ton vd Bergh en J.W.A.G. Pieron.

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup