De superkrachten van Kadey

DE DROOM

Superkrachten hebben en in een ECHTE auto rijden!

DREAMCHASERS

Loes en Marjolein

DE DROOMDAG

Eindelijk was het dan zover voor de 6-jarige Kadey! Haar slaapkamer was tijdens de droomdag van broer Kep helemaal opgeknapt en een mooie Frozen jurk had ze al gekregen. Toch zou dit HAAR dag worden! ‘s Morgens rond een uur of 10 stappen we de klas binnen. Kadey kijkt verbaasd, maar schakelt al snel.. “Iis het vandaag mijn droomdag?” “Ja lieve Kadey, vandaag is het jouw droomdag!” Als ze hoort dat ze ook nog twee vriendinnetjes mee mag nemen, straalt ze van oor tot oor en springt van blijdschap in de lucht. Kadey en haar vriendinnetjes mogen mee naar buiten, alwaar een echte BMW met chauffeur klaar staat voor de meiden. Broer Kep kijkt enigszins jaloers naar zijn kleine zusje... De meiden worden uitgezwaaid door hun juf en klasgenootjes. Op weg naar het eerste avontuur!

En dat is.....in een ECHTE auto rijden! We worden hartelijk ontvangen door Black Wheels in Weert. Eerst even een drankje, de meiden kiezen alle drie voor een Fristi, en dan krijgen ze uitleg over wat hen te wachten staat. Het halen van een rijbewijs! Kadey kan niet wachten om de auto in te stappen. En daar zit ze dan, glunderend, voor het eerst achter het stuur! Door het gebruik van een stoeltje en kussen kan ze gelukkig net boven het dashboard uitkijken. Wel zo handig! Behendigheid, slippen, alles komt voorbij. Kadey kan niet genoeg krijgen van het slippen. Het stuur zwaait van links naar rechts, uiteraard na instructies van onze rijinstructeur. Wat een superkrachten! Ook wij als dreamchasers mogen een rondje meerijden. We genieten van het enthousiasme van Kadey, maar vragen dan al snel of we er weer uit mogen. Onze magen zijn niet bestand tegen al het gedraai. Black Wheels heeft nog meer voor Kadey in petto. Een tocht door het bos in een jeep en als klap op de vuurpijl met de jeep over een supervette hoge brug. Wat kunnen die meiden gillen! Naast deze coole ervaring zit er ook nog een educatief aspect aan deze ochtend. Het belang van het dragen van een riem en leren hoe je uit een gekantelde auto komt. En na al deze wijze lessen krijgen Kadey en haar vriendinnetjes een echt tienerrijbewijs!

We vervolgen de dag op manege Blue Stables in Weert. Kadey is een dierenvriend en ze wil later graag kapper worden. Wat is er dan leuker dan de haren van een pony mogen borstelen en vlechten?! Met veel enthousiasme krijgt Jolly Jumper een nieuwe coupe. En natuurlijk mag er ook even gereden worden. Eerst in de rijhal en dan buiten in de bossen. Terug op de manege krijgen de meiden een glaasje ranja en mogen ze een hoefijzer beschilderen. Even een moment van rust. En tussendoor natuurlijk even lekker wat snoepen!

Dan is het alweer tijd om terug richting Helden te gaan. Kadey wordt verwacht bij kapsalon SIA. Daar mag ze plaatsnemen in een mooie kappersstoel en krijgt ze een lekker drankje. Ze hoeft deze keer niet zelf te vlechten, maar nu wordt dit voor haar gedaan. Nadat haar haren supermooi zijn gevlochten, mag ze nog een kleurtje uitkiezen voor op het haar. Roze natuurlijk. Nog een klein beetje make up en dan ziet ze er nog mooier uit dan dat ze al was!

Klaar om te gaan eten. We lopen naar de pizzeria in de buurt. En hey...wie komt daar nog meer? Mama met een vriendin! Ook mama heeft (dankzij Stichting Horse Sense en Hip Kappers) een droommiddag gehad en ziet er prachtig uit, mooi opgemaakt en een ander kleurtje in het haar. En ook mama heeft mogen paardrijden! Broer Kep en zijn vriend schuiven aan voor het avondeten. En dat dit pizza zou zijn, had Kadey zelf al geraden want dat vond ze het aller lekkerst. Dan...als iedereen langzaam aan moe begint te worden, stopt er opeens een vette limousine voor de deur. Met deze limo wordt het hele gezelschap één voor één thuis afgezet. Wat een mooie dag voor deze dappere, lieve meid en haar vriendinnetjes! Ze hoeft niet meer te dromen over superkrachten, want ze heeft laten zien dat ze die al heeft!

SPONSOREN BEDANKT!

De Maassche Venlo, Black Wheels Weert, Blue Stables Weert, SIA kapsalon Helden, Sphinx Helden, Stichting Horse Sense, Hip kappers Baarlo, Limo-mij, GoodMoves van de Piramide en Pixum.

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup