Bjorn beleefde een echte mannendag

De ouders van Bjorn en zijn broertje Dhillen zijn gescheiden. Tijdens het huwelijk heeft er huiselijk geweld plaatsgevonden. Deze mannen verdienen het dus om enorm in het zonnetje gezet te worden! Dream4Kids ging aan de slag....

De droom

Een echte mannendag!

Dreamchasers

Carla & Liesbeth

De droomdag

Sinds de droomdag van z’n broertje, was Bjorn niet meer te houden. Hij wist dat hij ook een droomdag zou krijgen, maar niet wanneer. Z’n ouders deden alsof ze van niets wisten en ook al geloofde Bjorn ze niet, hij wist wel dat ze toch nooit hun mond voorbij zouden praten. Dus consulteerde hij z’n vriendje Luca. Luca beweerde ook van niets te weten, maar toen Bjorn zei dat hij alles al gehoord had, liet Luca toch de datum van de grote dag los. Aha, nu wist hij eindelijk wanneer het ging gebeuren., maar nog steeds wat hij zou gaan doen. Welke truc hij ook probeerde, niemand kon hem meer vertellen. Hij droomde van snelle auto’s op een strand….een scene uit the fast and the furious….wat zou er gaan gebeuren?

Zaterdagochtend om 07.00 uur precies werd de familie opgeschrikt door zwaailichten en sirenes van een oude Amerikaanse politiewagen. Uit de indrukwekkende zware auto stapte agent Karel van de Dutch American Police Department, een Stichting die met speciale Amerikaanse voertuigen kinderen een fantastische dag bezorgt. En fantastisch was het zeker om op de boevenbankjes te mogen plaatsnemen en met loeiende sirene de straat uit te rijden. De hele buurt was wakker, maar dat mocht de pret niet drukken. Bjorn was met vriend Luca en oom Bram (15 jaar oud) op weg naar Zandvoort, waar dreamchasers Carla en Liesbeth het gezelschap stonden op te wachten.

 

Op het circuit van Zandvoort verzamelden allerlei jeugdige racers zich in een gezellige Amerikaanse diner. Vandaag zouden ze achter het stuur kruipen van snelle sportwagens om zelf rondjes te gaan rijden op het circuit. De briefing van de coureurs was al begonnen, alleen ‘special guest’ Bjorn schitterde door afwezigheid. De politiewagen was door de tomtom de verkeerde kant op gestuurd en had dus een behoorlijke vertraging op gelopen. Gelukkig reed precies op tijd de zwarte wagen met sirenes de paddock op en kon Bjorn gelijk overstappen in de Aston Martin. Daar installeerde hij zich achter het stuur en na een korte instructie reed hij trots de pitstraat uit. “Ik ben met 60 km p/u door de scherpe bocht gegaan”, vertelde Bjorn trots toen hij de wagen weer uitstapte. Harder mocht helaas niet van organisator Bleekemolen. Op een nat en winderig circuit gebeuren er sneller ongelukken en dat wilden ze natuurlijk niet riskeren. Nadat alle snelle wagens op de foto waren gezet, vertrok het gezelschap richting speelhal.

Oom Bram koos voor een racespel en Bjorn en Luca stortten zich op de grijpautomaten. Het zag er zo kinderlijk eenvoudig uit om met een grijper een prijs binnen te slepen, maar niets was minder waar. De prijzen waren zo glad dat ze altijd weer uit de grijper vielen. En dan zijn je speelmunten snel op. Gelukkig was het tijd om naar het strand te vertrekken waar bij Club Nautique de deuren openstonden voor een heerlijke lunch. Het mocht dan maar een paar graden zijn met een stevige wind, dat weerhield de jongens er niet van om de duinen op te klimmen. Met een kilo zand in elke schoen, vertrok Bjorn naar z’n volgende verrassing.

Na een uurtje rijden, arriveerden de jongens bij De Uithof in Den Haag. Daar was heel veel te doen, maar het werd natuurlijk weer iets met auto’s. Bjorn kon wat hij die ochtend geleerd had nu in praktijk brengen in een elektrische kart. Getooid met een stoere zwarte helm, stapte hij in z’n eigen wagen en reed weg alsof hij nooit anders gedaan had. Toen er gevlagd werd, stond hij op de 4e plaats. Niet gek als je het nog nooit eerder gedaan had en ook nog een paar bochten hebt ‘gespind’. Na een half uurtje wachten was het tijd voor het klapstuk van de middag: het lasergamen. Bjorn, Luca en Bram vormden samen het blauwe team en moesten het opnemen tegen drie andere teams. Natuurlijk won het blauwe team en de anderen toonden zich sportieve verliezers. Zo sportief, dat ze de jongens uitnodigden om nog een partijtje mee te spelen. Hadden ze misschien beter niet kunnen doen, want weer was het team van Bjorn onverslaanbaar.

In de auto terug werd nog druk nagepraat over de gekozen strategie, de juiste ‘hiding places’ en de behaalde ‘kills’. Het ging zelfs zover dat de jongens al plannen maakten om zelf een lasergameclub te beginnen, waar je dan natuurlijk zoveel kon gamen als je zelf wilde. Door al deze plannenmakerij was de terugrit voorbij voordat ze het wisten. In restaurant Next zaten ouders en broer al te wachten want het was door de extra lasergame een beetje later geworden dan gepland. Groot was de verrassing toen Bjorn ontdekte dat hij hier niet alleen heerlijk kon eten, maar ook nog eens fantastisch kon spelen in de ‘apekooi’. Eigenaar Roy van der Kolff en z’n staf stelden alles in het werk om er een geslaagde avond van te maken en dat is zeker gelukt. Het familiediner was een mooie afsluiting van een prachtige dag.

Sponsoren bedankt!

Dutch American Police Department (met speciale dank aan chauffeur Karel) Bleekemolens Race Planet, Club Nautique, Sportcentrum De Uithof, Next restaurant, Slagerij Dijkstra, Pixum Fotoservice, Sonbross

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup