Bas Jan aan de slag als architect

Na een langdurig ziekbed is de vader van Bas Jan overleden.

De droom

De Arena, Bas Jan als architect

Dreamchasers

Hanneke & Ryanne

De droomdag

29 april was het eindelijk zover, om 08:15 stonden beide dreamchasers bij Bas Jan op de stoep om hem mee te nemen voor zijn droomdag. Lichtelijk overdonderd maar met heel veel zin vertrokken wij met de auto. Na een pitstop bij het tankstation werd Bas Jan verteld waar we naar toe reden, naar... Amsterdam. Toen wist Bas Jan hoe laat het was, we gingen naar de Arena! In de auto was er gelukkig genoeg vermaak; zo hebben wij inmiddels veel meer autokennis door Bas Jan en heeft hij van alles over de eredivisie kunnen lezen in de meegebrachte bladen. Na 2 uurtjes rijden kwamen we aan bij de gigantische Arena en mochten wij zelfs parkeren op het parkeerdek waar alle medewerkers parkeren. We reden letterlijk bijna het veld op! Hier werden wij opgevangen door Edo, hij gaf ons een rondleiding door het stadion. We waren overdonderd over hoe groot en mooi het stadion is. Bas Jan mocht zelfs in de trainerstoelen langs de kant zitten! Plus hij heeft het heilige gras van de arena aangeraakt.. wat een dag en we zijn nog maar net begonnen! Ook kon Edo veel vertellen over de Arena en Ajax. Erg interessant.

Na de rondleiding reden we naar de Toekomst, het sportcomplex van Ajax. Hier vond een training plaats waar Bas Jan bij mocht staan met zijn moeder! Dit was een enorme uitzondering, aangezien de strijd om de winst in de eredivisie natuurlijk heel spannend is het op het moment. Er werd een tactische training gegeven waarbij zelfs de pers niet eens aanwezig mocht zijn! Dit was dus heel bijzonder. Bas Jan heeft enorm genoten vertelde hij en vond het geweldig om al zijn lievelingsspelers te zien spelen met in het bijzonder Jasper Cillessen. Na de wedstrijd mocht Bas Jan handtekeningen vragen, deze heeft hij allemaal verzameld op zijn Ajax pet. Ook mocht hij op de foto met zijn lievelingsspeler; Jasper Cillessen. Wauw, een droom die uitkomt! Ook greep Bas Jan de kans om met de trainer van Ajax op de foto te gaan; Frank de Boer. Na de training verzamelden we weer in de kantine van de Toekomst waar een heerlijke lunch te wachten stond. Ook werden daar nog wat BN-ers gespot en vertelde Bas Jan enthousiast over de training. Wat een super dag nu al; bedankt Ajax!Na wat foto's op het parkeerterrein met mooie auto's (want die stonden er genoeg) stapten ook wij weer in de auto, richting Groningen. Bas Jan dacht dat we naar huis gingen maar nee; er stond nog een activiteit op de planning.

Op naar Adviesbureau van der Plas. Bas Jan wil graag architect worden later. Er was een afspraak met Bert Merema, die werkt bij dit adviesbureau. Zij maken onder andere bouwkundige tekenwerken. Dit sluit dus perfect aan bij Bas Jan zijn interesses. Na een introductie gingen Bert en Bas Jan samen aan de slag; zij gingen een huis ontwerpen. Eerst op papier, daarna werd deze verwerkt op de computer in het programma SketchUp.  Een nieuw programma voor Bas Jan maar bere interessant! Bas Jan wist Bert precies te vertellen waar de garage (met Porsche) moest staan en hoe groot de ramen moesten zijn voor het beste lichtinval. Een echte architect in wording. Het resultaat was dan ook prachtig. Deze werd uitgeprint en mocht mee naar huis. Ook had Bert nog wat cadeautjes voor Bas Jan, prachtige boeken over architectuur en over hoe je bepaalde tekenwerken kan tekenen. Wauw, heel erg bedankt! Ook kreeg Bas Jan het SketchUp programma mee op USB, zodat hij zelf thuis nog meer huizen kan ontwerpen. 

Heel erg bedankt Bert! Na deze bijzondere ontmoetingen en activiteiten was het nog maar tijd voor 1 ding; lekker eten! Op naar de snackbar, want Bas Jan houdt van patat. Even alles een beetje laten bezinken en genieten van de heerlijke patat en snacks van Snackbar de Smulpaap in Roden, hartelijk dank! Na het eten reden we rustig naar huis, rond 7 uur bereikten we Groningen, waar we hebben afgesproken om elkaar zeker nog een keer te zien. Wat een mooie dag. We willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen aan deze mooie droomdag, hartstikke bedankt! 

Sponsoren bedankt!

Stichting Sonbross, Ajax, De Smulpaap, Adviesburo van der Plas.

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup