Angelo treft zijn doel en knalt erop los

 

DE DROOM

Angelo heeft als droom om in een militair voertuig te rijden en militair te worden.  Kinderpaintballen heeft hij altijd al gewild. Alles wat stoer is en knalt.

DREAMCHASERS

Marc en Roselie

DE DROOMDAG

Donderdag is de droomdag van Angelo. Via zijn moeder en begeleider van de Hondsberg kregen we te horen dat hij al regelmatig gevraagd had wanneer zijn droomdag zou zijn. Geheel onwetend werd hij deze dag door als militair vermomde Marc uit zijn bed getrommeld. 10 minuten kreeg hij om zijn gekregen legerkistjes en kleding aan te doen en zich beneden te melden.

Beneden stond een Dodge RAM op hem te wachten met ronkende motor om hem en zijn stiefvader mee te nemen. Maar eerst moest hij nog onder een camouflagenet door kruipen. Genoeg hints voor wat de dag hem zal brengen. We beginnen de dag met het ophalen van zijn vriend Quincy bij de Hondsberg; een lieve, grappig jongen die graag mee gaat.

We melden ons bij Kazerne Oirschot. De jongens kijken hun ogen uit, wat voor voertuigen er langs komen. Tot hun grote verrassing mogen ze meerijden in een Boxer MRAV (een pantservoertuig). Ze mogen bovenuit het luik staan met hun hoofden wanneer we over de hindernisbaan rijden. Wat een ervaring!

Daarna werd Angelo naar het volgende onderdeel gebracht. Hij mag leren schieten! En niet zomaar. Met 3 verschillende geweren waarvan de mitrailleur – of zoals de militairen dit geweer daar noemen: de MiniMe - toch echt zijn favoriet was. Hij raakt er niet veel mee, maar schiet kilo’s kogels het voorterrein in. “Triggerhappy” noemen de militairen hem grappend. Samen met Quincy en zijn vader worden er meerdere scenario’s uitgeschoten. Super leuk! Angelo geniet zichtbaar. Defensie had aan alles gedacht. Een militair pak, rugtasje met inhoud, een vol programma, koffie/ thee , en enthousiaste medewerkers!

Uiteraard moet een militair trainen om fysiek fit te zijn, dus het volgende onderdeel is de stormbaan. Samen met Quincy moet Angelo samenwerkingsopdrachten voltooien over de stormbaan. Prachtig om te zien hoe gedreven, gedisciplineerd en met volle devotion de taken verricht worden. De instructeur is vol lof en wenst zichzelf toe dat de volgende lichting militairen zich net zo inzet.

De klimtoren wordt gevreesd en Angelo is voor het eerst deze dag eventjes een beetje stil. Hij heeft – zoals hij dat zelf zegt – dieptevrees. Maar toch wordt de toren beklommen. Weer een ervaring rijker en een positieve instelling erbij. Na al het werken mochten Angelo en Quincy lunchen in de militaire eetzaal. Smullen….De dag werd afgesloten door een getekende oorkonde, en de verrassing dat ze hun militaire tenue mochten houden!

Zo is het eerste onderdeel voorbij en wat was het gaaf. Angelo geniet zienderogen met volle teugen. Op naar zijn moeder en zijn zusjes. Deze halen we op en rijden gezamenlijk naar de Reuselhoeve in Moergestel. Angelo mag namelijk samen met het gezin kinderpaintballen en Shot Gun lasergamen. Het is prachtig weer, het zweet staat op eenieders voorhoofd. Iedereen gaat fanatiek en vol aandacht het spel in. 

We spelen, we koelen af in de schaduw met een drankje, we spelen en koelen af. Wat een plezier.

Bij de Reuselhoeve mochten we gebruik maken van de hout BBQ. Hier leert Angelo om een vuurtje te maken met een magnesiumstick, slijpt punten aan een tak om de marshmallows en croissants te roosteren. Als verrassing hebben stiefvader en moeder zijn favoriete gerecht gemaakt, namelijk Goulash! En…. Quincy, is dat nu al je derde bakje goulash..? 

Angelo, Quincy en de zusjes van Angelo krijgen allemaal een gesponsord cadeautje om de dag compleet te maken. Angelo heeft – zo zegt hij zelf - zijn perfecte droomdag gehad en het gezin een leuk en fijn gezamenlijk uitje. 

Angelo bedankt voor jouw droom!

En als klapper uit de Minime, mag jij samen met iemand naar de Freek Vonk show!

SPONSOREN BEDANKT!

Wij willen alle mensen die geholpen hebben om de droomdag van Angelo te realiseren enorm bedanken. Sponsoren: 13 brigade in Oirschot, Leon Haije en zijn collega’s, Walter van Bijlevelt, de eigenaar van de Dodge RAM, EMTE te Diessen, Guus Mulders van De Reuselhoeve te Moergestel, Stichting buurtwerk De Beemdentil, Studio Freek Vonk, de fotograaf Defensie Paul Smulders, Pixum en Lionsclub Oisterwijk.

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup