Als een echte coureur racet Harm over het TT circuit

De Droomdag

Wat een verrassing als Harm ineens een ronkende Porsche Panamera 4S de straat in hoort rijden! Hij weet niet hoe snel hij naar buiten moet rennen, en als hij dan ook nog eens de dreamchasers en zijn moeder ziet staan weet hij hoe laat het is: het is vandaag zijn Droomdag!!

Dreamchasers

Inge & Judith

De droom

Voordat hij naast coole chauffeur Kasper in die prachtige auto mag stappen, overhandigen dreamchasers Judith en Inge hem eerst een cadeau: een prachtige rugtas van zijn favoriete YouTuber Yaraski, gevuld met de lievelingssnoepjes van Harm! De dag moet nog beginnen maar kan nu al haast niet meer stuk!

Als een echte coureur over het TT circuit

Met moeder achterin scheuren Harm en Kasper vanuit Groningen naar de TT baan in Assen. Daar staan fotografen Sandra en Jan al met hun camera’s in de aanslag om de entree van Harm vast te leggen. Tot grote verrassing van Harm staat daar alweer een mooie auto voor hem klaar! Coureur Henk Tappel is speciaal voor Harm naar het TT circuit gekomen, en na een warm welkom in de VIP room van de TT met een lekker warme chocomelk met slagroom, mag Harm naast Henk plaats nemen in de race auto!  Het Max Verstappen shirt dat we hem geven verdwijnt veilig in zijn rugzak, want “die matcht  helaas niet met zijn outfit” maar hij vindt hem wel heel mooi gelukkig!

Goed ingesnoerd, en met helm zit Harm glunderend in de BMW, en voor we het door hebben, verdwijnt de auto spinnend en met topsnelheid uit het zicht.

Het TT circuit is in mist gehuld, en verder erg rustig, maar we worden telkens opgeschrikt door een ronkende motor en aanzwellend lawaai;  het geluid komt steeds dichterbij….. en daar is ie dan…..de BMW met Harm flitst voorbij en  als een echte superster zwaait Harm nog even naar de fans in de pitstraat, voor hij weer uit het zicht verdwijnt…. Hij geniet met volle teugen!

Na het racen krijgen we nog een rondleiding in de TT gebouwen en mogen we in ruimtes komen, die normaal voor anderen gesloten blijven en heel geheim zijn. Speciaal voor Harm worden deuren geopend en mogen we in de tijdwaarnemingsruimte en mag Harm zelfs even op de nummer 1 positie staan, waar afgelopen zomer zijn idool Rossi nog stond.

Commentaar op de soep
In de VIP lounge staat ondertussen een heerlijke lunch voor ons klaar. We genieten eerst van een heerlijk soepje, maar dat kan Harm niet zo boeien. Hij kan maar niet ophouden over de Marokkaanse Herera soep waar hij zo van houdt.  Hij heeft dat al zo lang niet gehad, en hij oppert nog om in Amsterdam langs te gaan bij familie om die soep te gaan eten! Harm weet dan nog niet wat we gaan doen, dus wij zitten ons ondertussen te verkneukelen!

Verrassing van Jochem Myjer
Na de heerlijke lunch nemen we afscheid van alle lieve mensen die mee hebben gewerkt, en vertrekken de dreamchasers met Harm naar Amsterdam. Maar niet voordat we alweer een verrassing voor Harm hebben… we laten hem een filmpje zien van zijn idool Jochem Myjer! Jochem had graag meegewerkt aan de droomdag maar is helaas op vakantie; maar hij heeft heel lief een heel leuk enthousiast filmpje ingesproken waarin hij Harm veel plezier wenst en bovendien uitnodigt om naar zijn show te komen in februari! En wat een verrassing: na die show mag Harm Jochem gaan ontmoeten, hoe gaaf is dat?!

Onderweg naar Amsterdam kijkt Harm een filmpje op de Ipad en probeert ondertussen te raden wat we gaan doen. Omdat hij de spanning haast niet aan kan, en hij al heel dicht bij het antwoord zit, verklappen we alvast waar we naar toe gaan: de Kookfabriek in Amsterdam!  Daar aangekomen herkent Harm onmiddellijk de motor die buiten geparkeerd staat: die is van die kok van tv!

Koken met Mounir Toub – “hij is mijn voorbeeld!”
Binnen gekomen blijkt dit inderdaad de motor van Mounir Toub te zijn, de Marokkaanse chefkok, die Harm kent van 24kitchen. Mounir ontvangt Harm en ons heel hartelijk, en nadat Harm zijn Dream4kids kookschort heeft om gedaan, gaan Mounir en Harm aan de slag! De grote wens van Harm was het zelf koken en daarna opeten van Harira, de Marokkaanse soep die hij zo lekker vindt! Mounir heeft alle ingrediënten al klaar staan, en Harm mag als een echte chef zelf een overheerlijke soep maken. De mannen vinden elkaar gelijk, en er ontstaat een hartelijk gesprek over lekker koken, moeders, je dromen volgen en Marokko. Dreamchasers Judith en Inge hebben geluk: zij mogen ook de heerlijke soep proeven. En het moet gezegd: Dit was de lekkerste soep die zij ooit geproefd hebben! Ook chef Mounir is trots op chef Harm! Hij overhandigt hem zijn kookboek, en schrijft daar een prachtige persoonlijke opdracht in voor Harm. Ook het recept van Harira staat in het boek. Als klap op de vuurpijl krijgt Harm niet alleen het kookschort van Mounir van 24 kitchen, maar ook een krat vol kruiden en specerijen voor in de soep! Gelukkig is er nog genoeg soep over om mee naar huis te nemen, zodat de moeder van Harm het ook nog kan proeven!  Na een warm afscheid van Mounir rijden we weer richting het noorden. Wat een lieve man, en wat een passie voor zijn vak. We hebben een fantastische middag gehad!


Rapmuziek en biefstuk
Met de favoriete rapmuziek van Harm uit de speakers rijden we richting Groningen. Tot grote verrassing van Harm maken we nog 1 tussenstop en wel bij Van der Valk in Zwolle. Harm wordt helemaal enthousiast dat we zo chique gaan eten en verheugt zich enorm op biefstuk! Bij Van der Valk wordt al op de komst van Harm gerekend, en worden we naar een mooie tafel gebracht! Harm wordt gelijk gevraagd naar zijn Droomdag en mag vertellen wat hij allemaal al heeft gedaan. Hij weet niet wat hij het eerst moet vertellen: de Porsche, het racen, de marokkaanse soep, Mounir… het was allemaal geweldig. Als dan na die grote biefstuk ook nog een heerlijk ijsje wordt geserveerd is de dag helemaal af.

Met de playlist van Harm op de radio zetten we hem weer thuis af.. hij is helemaal vol van alle indrukken en moet echt even schakelen. Met een goed gevoel nemen we afscheid. Maar niet voor lang.

Nog een verrassing
Wat Harm niet weet is dat wij hem een week later alweer komen verrassen! Net als zijn vriendinnetje Isabel is gearriveerd, die hij al een tijdje niet heeft gezien, rijden ook wij de straat in. Harm weet niet wat hij ziet en komt enthousiast naar buiten! Als wij hem dan vertellen dat hij samen met Isabel en zijn mama bij ons in mag stappen, begint hij nog meer te glunderen! Onderweg verklappen we wat we gaan doen: we gaan naar de show van Freek Vonk!! Harm had bij het intake gesprek aangegeven dat hij gek was op spannende en wilde dieren, en ook graag naar Freek Vonk keek. Omdat Freek heel erg druk is met alle shows kon hij helaas Harm niet ontmoeten, maar gelukkig stuurde Freek wel een pet, een boek en een persoonlijke kaart voor Harm, echt hartstikke leuk!

We hebben genoten van de show, en weten nu weer heel veel meer over allerlei dieren! Toen we na de show de parkeerplaats van de McDonalds opreden kon ook deze dag niet meer stuk! Want, hoewel Harm een liefhebber is van biefstuk en Marokkaanse soep, is hij ook gek op een lekkere burger van de Mac!

Op de terugweg luisterden we weer naar de favoriete muziek van Harm en Isabel, en toen kwam er echt een einde aan deze droomdag. We namen afscheid van deze lieve mensen, en hopen snel nog een keer terug te komen om het fotoboek van de droom van Harm te overhandigen!
 

Sponsoren bedankt!

het TT circuit Assen, Kasper van der Hoek, Toer Rise,  Henk Tappel, Sandra Kip, Jan Kleinheerenbrink, Henk Boer, Van der Valk Zwolle, de Kookfabriek Amsterdam, Mounir Toub, Jochem Mijer, Studio Freek, Kort Mechanisatie en al onze vrienden en familie die gedoneerd hebben!

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup